Grillattu picanha-pihvi ja mango-avokadosalaatti

Limellä ja korianterilla marinoitu picanha-pihvi toimii ennen kaikkea grillattuna, mutta voit paistaa pihvit myös pannulla. Tuhtien pihvien kylkeen sopii raikas mango-avokadosalaatti.
Raaka-aineet
1 pkt Picanha
Marinointiliemi:
1 ltr vettä
1 dl suolaa
1 dl tummaa olutta
2 kpl timjaminoksaa
1 rkl mustapippureita
5 valkosipulinkynttä
Mausterub:
1 tl mustapippurijauhetta
2 tl sinappijauhetta
1 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl ruokosokeria
Glasyyri:
2 dl tummaa olutta
1 rkl soijakastiketta
2 rkl lihaliemitiivistettä
Vinegretti:
2 rkl sitruunamehua
1 rkl Dijon-sinappia
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
sokeria
mustapippuria myllystä
Kasvikset:
200 g naatillisia porkkanoita
200 g kevät- tai kesäsipulia
öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Ohje
Leikkaa picanha reilun 3 cm paksuiksi pihveiksi. Sekoita marinadin ainekset ja upota liha marinadiin 30 minuutista jopa neljään tuntiin. Liha imee makua marinointiajan mukaan.
Revi jääsalaatti. Kuori mango ja avokadot, poista niistä kivet ja viipaloi. Kuori punasipuli ja viipaloi. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi ja silppua korianteri. Vispaa sekaisin kastikkeen aineet. Yhdistä kasvikset ja viimeistele kastikkeella juuri ennen tarjoilua.
Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi ja grillaa 2–3 minuuttia per puoli, kunnes pihvi on sisälämpötilaltaan 55 astetta eli medium. Anna vetäytyä folioon käärittynä 5 minuuttia. Tarjoile picanha-pihvi salaatin kanssa.