Grillattu picanha-pihvi ja mango-avokadosalaatti

35 min työaika
1 h 15 min kokonaisaika
4
Grillattu picanha-pihvi ja mango-avokadosalaatti
35 min työaika
1 h 15 min kokonaisaika
4

Limellä ja korianterilla marinoitu picanha-pihvi toimii ennen kaikkea grillattuna, mutta voit paistaa pihvit myös pannulla. Tuhtien pihvien kylkeen sopii raikas mango-avokadosalaatti.

Raaka-aineet

1 pkt Picanha

Marinointiliemi:

1 ltr vettä

1 dl suolaa

1 dl tummaa olutta

2 kpl timjaminoksaa

1 rkl mustapippureita

5 valkosipulinkynttä

Mausterub:

1 tl mustapippurijauhetta

2 tl sinappijauhetta

1 tl suolaa

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl ruokosokeria

Glasyyri:

2 dl tummaa olutta

1 rkl soijakastiketta

2 rkl lihaliemitiivistettä

Vinegretti:

2 rkl sitruunamehua

1 rkl Dijon-sinappia

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl sokeria

sokeria

mustapippuria myllystä

Kasvikset:

200 g naatillisia porkkanoita

200 g kevät- tai kesäsipulia

öljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

Ohje

Leikkaa picanha reilun 3 cm paksuiksi pihveiksi. Sekoita marinadin ainekset ja upota liha marinadiin 30 minuutista jopa neljään tuntiin. Liha imee makua marinointiajan mukaan.

Revi jääsalaatti. Kuori mango ja avokadot, poista niistä kivet ja viipaloi. Kuori punasipuli ja viipaloi. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi ja silppua korianteri. Vispaa sekaisin kastikkeen aineet. Yhdistä kasvikset ja viimeistele kastikkeella juuri ennen tarjoilua.

Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi ja grillaa 2–3 minuuttia per puoli, kunnes pihvi on sisälämpötilaltaan 55 astetta eli medium. Anna vetäytyä folioon käärittynä 5 minuuttia. Tarjoile picanha-pihvi salaatin kanssa.