Dani Hännisen tartar

2021 Master Chef -finalisti ja Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelman alumni Dani Hänninen oli Joululiven vieraana tälläkin kertaa. Dani jakoi katsojille herkullisen tartarin reseptin.
Danin tartar-annoksessa perinteiset kaprikset ja keltuainen loistavat poissaolollaan, ja raikkaan annoksen maustavat mm. karpalot ja karkea sinappi.
Raaka-aineet
200 g Takuumurea naudan sisäfileetä
1 dl karpaloita
1 tl omenaviinietikkaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
1 dl hapankermaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
rypsiöljyä
1 pala piparjuurta
Ohje
- Leikkaa terävällä veitsellä Atrian Takuumurea naudan sisäfilee ohuiksi suikaleiksi pitkittäin syiden mukaisesti. Tämän jälkeen kuutioi liha poikkisyin leikaten. Laita kuutiot kulhoon. Säilytä kylmässä ilmatiiviissä kulhossa ja mausta vasta ennen esille laittoa.
- Sulata karpalot tarvittaessa. Mausta ne omenaviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Anna maustua hetki. Sekoita Dijon-sinappi hapankermaan ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Laita pursotinpussiin.
- Ota tartar pois kylmästä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla rypsiöljyä. Sekoita. Nosta lautaselle keoksi. Pursota Dijon-khapankermaa ohuelti annokseen. Nostele karpaloita tartarin päälle. Viimeistele lopuksi raastetulla piparjuurella. Nauti.