Cola-bbq-kanaa ja grillattuja juustolohkoperunoita

Cola on olennainen osa Amerikan bbq-kulttuuria. Tässä reseptissä makea cola maustaa mehevät kanan grillipalat viimeistelevän glaze-kastikkeen. Grillattu kana tarjoillaan grillattujen, cheddarjuustolla maustettujen lohkoperunoiden ja chilidipin kanssa.
Raaka-aineet
1 pkt Kanaa
Juustolohkoperunat:
4 isoa rosamunda-perunaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
50 g (vaaleaa) cheddarjuustoa raasteena
1 kevätsipuli hienonnettuna
Chilidippi:
200 g ranskankermaa
1 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Ohje
Pese perunat ja kypsennä kokonaisena 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.
Lohko perunat pitkittäin neljään osaan ja mausta oliiviöljyllä, suolalla sekä pippurilla. Grillaa kanan grillipalat kypsiksi ja perunalohkot rapeiksi. Sivele glaze-kastike kanapalojen pintaan grillauksen lopuksi.
Viimeistele perunat cheddarilla sekä hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoile kanapalat lohkoperunoiden sekä chilidipin kanssa.