Cola-bbq-kanaa ja grillattuja juustolohkoperunoita

1 h kokonaisaika
4
Cola-bbq-kanaa ja grillattuja juustolohkoperunoita
1 h kokonaisaika
4

Cola on olennainen osa Amerikan bbq-kulttuuria. Tässä reseptissä makea cola maustaa mehevät kanan grillipalat viimeistelevän glaze-kastikkeen. Grillattu kana tarjoillaan  grillattujen, cheddarjuustolla maustettujen lohkoperunoiden ja chilidipin kanssa.

Raaka-aineet

1 pkt Kanaa

Juustolohkoperunat:

4 isoa rosamunda-perunaa

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

50 g (vaaleaa) cheddarjuustoa raasteena

1 kevätsipuli hienonnettuna

Chilidippi:

200 g ranskankermaa

1 rkl chilikastiketta (esim. sriracha)

1/2 sitruunan mehu

suolaa

mustapippuria

Ohje

Pese perunat ja kypsennä kokonaisena 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.

Lohko perunat pitkittäin neljään osaan ja mausta oliiviöljyllä, suolalla sekä pippurilla. Grillaa kanan grillipalat kypsiksi ja perunalohkot rapeiksi. Sivele glaze-kastike kanapalojen pintaan grillauksen lopuksi.

Viimeistele perunat cheddarilla sekä hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoile kanapalat lohkoperunoiden sekä chilidipin kanssa.