Carpaccio à la Henri Alén

20 min työaika
Carpaccio à la Henri Alén
20 min työaika

Carpaccio on rakastettu italialainen klassikkoalkuruoka. Carpaccio-annos on todella kaunis, ja sen valmistaminen on yllättävän helppoa.

Raaka-aineet

naudan sisäfileetä

sormisuolaa

pippuria

hyvää oliiviöljyä

majoneesia

rucolaa

(krassia)

parmesaania

Ohje

Poista sisäfileestä kalvot, ja leikkaa siitä mahdollisimman ohuita viipaleita. Asettele viipaleet kelmun päälle. Kumoa kelmu lautaselle, ja painele fileeviipaleet vieläkin ohuemmiksi kelmun läpi. Poista kelmu, ja mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Valuta päälle oliiviöljyä. Lisää majoneesi esimerkiksi pursotinpussilla. Lisää muutama rucolan (ja krassin) lehti. Vuole päälle vielä lastuja parmesaanista kuorimaveitsellä.