Ladatut pekonilohkoperunat

Loaded fries -trendi tulee överiruokien ihmemaasta eli USA:sta ja siellä vastaavia onkin tarjottu jo vuosikymmenien ajan. Nämä lohkoperunat ladataan pekonilla, cheddarilla ja ranskankermalla sille kuuluisalle nextille levelille.
Raaka-aineet
1 kg kiinteitä perunoita (tai pakastelohkoperunoita)
3 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria rouhittuna
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g
1 prk ranskankermaa (120 g)
1/2 dl majoneesia
n. 100 g cheddarjuustoa raastettuna
kevätsipulia hienonnettuna
Ohje
- Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä lohkot leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita perunoihin öljy, suola, paprikajauhe ja mustapippuri.
- Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi. Siirrä ne hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Hienonna pekoni.
- Sekoita ranskankerma ja majoneesi keskenään.
- Ripottele perunoiden päälle juustoraaste ja kuumenna vielä muutama minuutti uunissa, jotta juusto sulaa.
- Siirrä paahdetut perunat tarjoiluastiaan. Lisää päälle ranskankermamajoneesi, pekonimuru ja kevätsipulisilppu.