Atria Mestari Heidin sisäfileepihvit ja kantarellirisotto

Intohimoisena sienestäjänä tunnetun Atria Mestari Heidin bravuureihin kuuluvat ehdottomasti sieniruuat. Niimpä Heidin nimikkipihviannoskin sisältää sieniä, totta kai.
Kantarellit ovat yksi Heidin lemppareista ja ne antavat naudan sisäfileen kanssa tarjoiltavaan samettiseen risottoon upean maun.
Heidi muistuttaa aina risoton yhteydessä että "ruokailija odottaa risottoa, risotto ei odota ruokailijaa". Paista siis pihvit vetäytymään ja viimeistele vasta sitten risotto täydelliseen kypsyyteensä, jotta lopputulos on varmasti täydellinen.
Raaka-aineet
2 kpl Naudan sisäfileepihvi
suolaa
pippuria myllystä
öljyä
(voita)
Risotto:
20 g voita
1 1/2 dl Risottoriisiä
2 3/4 dl lihalientä
1 dl valkoviiniä
1-2 dl paistettuja kantarelleja
1-2 rkl kermaa
parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa
Ohje
Pihvit:
Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin, noin 1-2 tuntia ennen paistamista.
Muotoile pihvejä tarvittaessa käsin. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla, oman valintasi mukaan joko ennen tai jälkeen paistamisen.
Kuumenna pannu hyvin kuumaksi. Lisää pannulle öljyä tai voita ja öljyä. Käännä pihvit vain kerran paistamisen aikana. Älä painele pihviä. Paista pihvit haluamaasi kypsyyteen pannulla tai siirrä ne pintavärin ottamisen jälkeen 180-asteiseen uuniin. Muista käyttää lämpömittaria jotta onnistut varmasti.
Anna pihvien vetäytyä vähintään muutama minuutti ennen tarjoilua.
Risotto:
Sulata voi kattilassa. Lisää riisit ja kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Sekoittele riisejä ja lisää lämmin lihaliemi ja viini erissä riisin joukkoon. Jatka kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
Lisää sienet, kerma ja parmesaaniraaste risottoon. Mausta pippurilla ja suolalla makusi mukaan.
Tarjoile välittömästi, risotto ei odota ruokailijaa, vaan ruokailija risottoa :)