
Toad in the hole
Raaka-aineet
Toad in the hole -taikina:
0,75 dl öljyä
450 g vehnäjauhoja
4,5 dl maitoa (täysmaito toimii parhaiten)
10 kpl kananmunaa
0,5 tl suolaa
Toad in the holen täytteeksi:
1 pkt Atria Rehti Chorizonakki Kuoreton 280g
Sipulikastike - Vaihtoehto 1:
1 rkl voita
3 kpl sipulia suikaloituna
4 dl punaviinikastike
Sipulikastike - Vaihtoehto 2
1 rkl voita
3 kpl sipulia suikaloituna
1 rkl tomaattipyreetä
1,5 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
1 rkl Worcesterkastiketta
0,5 tl mustapippuria myllystä
Näin se hoituu
Kaada öljy uunivuokaan ja laita vuoka 200-asteiseen uuniin kuumenemaan.
Surauta taikinan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Siivilöi taikina. Leikkaa nakit viipaleiksi.
Kun uunivuoka on kuumentunut tulikuumaksi, ota vuoka uunista ja kaada taikina vuokaan. Ripottele taikinan pinnalle makkarat. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes taikina kohoaa ja saa kullankeltaisen värin, noin 20 minuuttia. (Halutessasi voit kuivata vanukasta lisää 180-asteisessa uunissa.)
Sipulikastike -Vaihtoehto 1:
Sulata voi pannulla ja lisää sipulit. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja kauniin kullanruskeiksi karamellisoituneita. Lisää punaviinikastike ja hauduta hetki jotta maut tasaantuvat. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa mustapippurilla.
Sipulikastike -Vaihtoehto 2
Sulata voi pannulla ja lisää sipulit. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja kauniin kullanruskeiksi karamellisoituneita. Lisää sipuleiden joukkoon tomaattipyree ja paista noin minuutti. Lisää vehnäjauhot ja jatka paistamista taas minuutti. Lisää lihaliemi ja Worcestershire-kastike. Hauduta kastiketta, kunnes se on halutun paksuista, tarkista maku ja mausta tarvittaessa mustapippurilla.
Tarjoile Toad in the hole ja sipulikastike esimerkiksi salaatin kera.