Täytetty kukkaleipä
8
Henkeä
180 min

Täytetty kukkaleipä

Raaka-aineet

500 g vehnäjauhoja

7 g kuivahiivaa

1,25 dl kevytmaitoa

1,25 dl turkkilaista jogurttia

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

1 kpl (luomu) kananmuna

0,9 dl öljyä

Täyte

150 g mexicana cheddaria raastettuna

50 g punaleima emmentalia raastettuna

1 pkt Atria Kulinaari Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g

1 pkt Atria Kulinaari Ohuen Ohut Kylmäsavukinkku 100g

2 kpl paahdettua paprikaa (säilykepurkista)

3 kpl isoa vihreää oliivia

5 kpl aurinkokuivattua tomaattia

10 kpl tuoreen basilikan lehteä

3-4 kpl tuoreen timjamin oksaa

1 kpl kevätsipulinippu

Voiteluun ruokalusikallinen maitoa ja yksi (luomu) kananmuna

Näin se hoituu

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita kuivahiiva maidon sekaan.
Kaada neste yleiskoneeseen ja lisää mukaan loput ainekset. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Taikinan tulee irrota kulhon reunoista kunnolla.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla (noin 1-1½ tuntia). Tässä välissä ehtii hyvin tehdä leivän täytteen.

Raasta juustot. Cheddar tulee raastaa jääkaappikylmänä, jolloin se on mahdollisimman kiinteää. Sekoita juustot keskenään ja siirrä hetkeksi sivuun.
Pilko paprikat, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, basilika, timjami, kevätsipulit sekä leikkeleet mahdollisimman pieniksi paloiksi. Mitä pienemmäksi, sen parempi. Sekoita ainekset isossa kulhossa sekaisin.

Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan, ja käsittele kerrallaan yhtä osaa, anna muiden osien olla edelleen liinan alla lämpimässä.
Jauhota leivinalusta ja kauli taikinasta noin 3 mm paksu levy. Tee pyöreällä muotilla (halkaisija noin 6-8 cm) kaulitusta taikinasta pyöreitä paloja niin paljon kuin pystyt. Tee ylijäämäpaloista uusi möykky, kaulitse siitä uusi levy ja tee siitä lisää pyöreitä paloja.

Öljyä tässä välissä noin 26-28 cm pyöreä piirakkavuoka ja ota se työtasolle viereesi.

Ota yksi pyöreä taikinapala kerralla eteesi. Laita taikinan päälle ensin juustoraastetta ja sen jälkeen varsinaista leikkeletäytettä. Muista, että palojen päälle ei tule laittaa liikaa täytettä, jotta ne eivät pursua uunissa rumiksi.

Käännä pyöreä pala ensin kahtia niin, että edessäsi on puolikuun muotoinen pala. Sen jälkeen pala pitäisi taittaa vielä kahtia niin, että puolikuun kärjet koskevat toisiaan. Jos kärjet eivät meinaa pysyä kiinni, voi niitä kostuttaa hieman vedellä ja painaa sitten päät kiinni toisiinsa.

Nosta tämän jälkeen pala piirakkavuokaan siten, että auki oleva osa on ylöspäin (täyte näkyy). Toista sama sitten muidenkin palojen kanssa.

Piirakkavuoan voi täyttää tähän tapaan ihan loppuun asti, siten että paloista muodostuu vuokaan krysanteemin terälehtiä muistuttava kuvio. Vaihtoehtoisesti voit tehdä myös niin, lisäät kukan keskusosaksi vielä erillisen ison palan (kuten kuvassa). Kauli silloin hieman isompi, suorakaiteen muotoisen pala (palan reunat kannattaa tasoittaa veitsellä), täytä juustoraasteella sekä leikkeletäytteellä normaaliin tapaan. Taita tämän jälkeen suorakaide puoliksi sen pitkää sivua pitkin, ja lopuksi rullaa sen kierukaksi, ja nosta piirakkavuoan keskelle siten, että täytteet ovat ylöspäin.

Sivele vielä lopuksi leivän päälle maito-munaseosta sudin avulla.

Paista täytettyä leipää 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna valmiin leivän levähtää liinan alla puolisen tuntia ennen tarjoilua. Leipä on ehdottomasti parasta hieman lämpimänä. Sen voi lämmittää tarpeen vaatiessa uunissa lempeässä lämmössä uudestaan (noin 100 asteessa).

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki