
Herkkusieni-persikkasalaatti.
Raaka-aineet
SALAATTI
1 pkt Atria Ohuen Ohut Ylikypsä Kinkku 150g
1 kpl keräsalaattia
0,5 kpl kurkku
100 g herkkusieniä
400 g säilykepersikkaa
200 g herneitä
1/2 dl persiljaa tai basilikaa
KASTIKE
3 rkl sinappia
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä + vettä
1/2 dl (tilliä)
Näin se hoituu
Suikaloi keräsalaatti (ja Ohuen ohut ylikypsä kinkku). Viipaloi kurkku ja herkkusienet. Valuta ja kuutioi persikat. Sulata herneet juoksevan veden alla. Hienonna persilja tai basilika. Lado ainekset kulhoon tai ryhmittele vadille.
Valmista kastike. Sekoita sinappi, mausteet ja viinietikka keskenään. Lisää öljy seokseen ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten, jotta syntyy tasainen seos. Jos kastike on hyvin paksua, lisää hiukan vettä. Voit lisämaustaa kastikkeen halutessasi hienonnetulla tillillä.
Kaada päälle kastike salaatin päälle. Koristele vielä persiljalla tai basilikalla.