
Glögi-punasipulihilloketta ja kylmäsavuhärkää keksillä
Raaka-aineet
Glögi-punasipulihilloke:
500 g punasipulia
1 dl sokeria
2 dl glögiä
0,5 tl kanelia
0,25 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä muutama rouhaisu
Tarjoiluun:
voileipäkeksejä
Atria Kulinaari Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g
piparjuurituorejuustoa
maitoa
tuoretta timjamia
Näin se hoituu
Alkupalan kokoaminen:
Levitä 0,5-1 tl hilloketta keksille. Aseta kullekin keksille leikkelerulla hillokkeen päälle. Mikäli valitsemasi keksit ovat melko pieniä (suupalan kokoisia) leikkaa kylmäsavuhärkä-leikkeleet puoliksi ja rullaa sitten. Mikäli keksit ovat isompia, käytä kokonaisia leikkeleitä.
Notkista piparjuurituorejuustoa hieman maidolla. Pursota tuorejuustoruusukkeet kekseille. Koristele timjamilla.
Kokoa alkupalat vasta hetki ennen tarjoilua, ettei hilloke ehdi kostuttaa keksiä vieden rapeutta mennessään.
Ylijäänyt hilloke maistuu hyvin esimerkiksi joulukinkun kanssa.