Pekoni-kevätkasvissalaatti
Näin se hoituu
Kuori porkkana ja puna-/raitajuuri sekä palsternakka. Viipaloi juurekset ohuiksi, noin 2 mm paksuisiksi, viipaleiksi käyttäen apuna mandoliinia tai juustohöylää. Revi varhaiskaalista reiluja lehtiä. Leikkaa parsojen puumainen pää pois. Jos parsat ovat tuoreita, ei niitä tarvitse kuoria. Leikkaa parsat vinoittain pitkiksi suikaleiksi, säästä nuput kokonaisiksi. Upota kaikki valmistelemasi kasvikset jääkylmään veteen vähintään pariksi tunniksi. Purista sitruunasta mehu ja lisää öljyt. Hienonna yrtit, sipulinvarsi ja chili ja lisää joukkoon, mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Vispaa ainekset yhteen vinegreteksi, tarkista maku. Paista pekoni rapeaksi, kaada talouspaperin päälle valumaan ja siirrä sivuun. Valuta kasvikset keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päällä ja kokoa niistä ilmava salaatti, nakkele sekaan tomaatit ja katkaravut. Pirskottele pinnalle vinegrettiä ja ripottele viimeiseksi päälle pekoni.