
Minimuffinit punaviinipaistilla ja piparjuurimajoneesilla
Raaka-aineet
Muffinitaikina:
3 kpl kananmunaa
2,5 dl maitoa
1 tl suolaa
250 g vehnäjauhoja
Piparjuurimajoneesi:
1 rkl piparjuuritahnaa
1 dl majoneesia
Lisäksi:
250 g kypsennettyä Atrian punaviinipaistia
20 g parmesaania
20 g vesikrassin versoja
Näin se hoituu
Vispaa sekaisin kananmunat, maito ja suola. Lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna taikinan levätä 30 minuuttia. Lusikoi seos voideltuihin pieniin muffinivuokiin tai pieneen muffinipannuun täyttäen noin 2/3 vuoista. Paista 200-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneita ja kullanruskeita.
Sekoita piparjuuritahna majoneesiin. Leikkaa punaviinipaisti ohuiksi siivuiksi ja siivut kahteen osaan. Leikkaa minimuffineiden päältä pois pala niin, että saat tasaisen pinnan. Kierrä paisti ruusukkeeksi ja laita muffinin päälle, pursota päälle piparjuurimajoneesia ja raasta pinnalle parmesaania. Koristele minimuffini vesikrassilla.