
Kylmäsavuhärkätartar ja blinejä
Raaka-aineet
1 pkt Atria Kulinaari Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g
1 kpl suolakurkku
1 kpl punasipuli
1 prk smetana
1 rkl persilja
1 rkl karpis
mustapippuria myllystä
BLINIT:
3-3,5 dl maitoa
20 g hiiva
1 tl suola
2 dl vehnäjauho
1,5 dl tattarijauho
1 kpl keltuainen
1 dl olut
2 kpl valkuainen
KIRKASTETTU VOI:
500 g voita
Näin se hoituu
Valmista tartar: Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös suolakurkku, persilja ja kaprikset. Vaahdota smetana. Suikaloi kylmäsavuhärkä ja sekoita smetanan joukkoon, lisää myös muut ainekset. Mausta pippurilla, tarkista suolan määrä. Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista. Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan. Kirkasta voi sulattamalla se kattilassa miedolla lämmöllä, näin hera valuu pohjalle ja voi kirkastuu. Siivilöi voi kahvinsuodattimen tai harsoliinan läpi. Kuumenna blini-, paistin-, tai lettupannu. Paista kuumassa, kirkastetussa voissa blinejä molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan. Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi, sitä vastoin kääntele blinejä paistamisen aikana pari kertaa. Jos pannu on liian haalea, blinit imevät itseensä liikaa rasvaa. Tee tartarista lusikoiden avulla munia blinien päälle tai tarjoa erikseen. Blinit ovat parhaimmillaan kuumina tarjottuina. Jos et tarjoile niitä välittömästi, voi blinit lämmittää uudelleen uunissa tai paistinpannussa.