
Kurpitsakeittoa, mausteisia kurpitsan siemeniä ja rapeaa pekonia
Raaka-aineet
1 pkt Atria Suomalainen Pekonikuutio 140g
500 g kurpitsaa kuorittuna ja kuutioina
1 kpl sipuli kuutioina
k kpl valkosipulin kynttä
1 rkl salviaa suikaleina
1,5 ltr kanalientä
2 dl ruokakermaa (laktoositon)
2 tl suolaa
Näin se hoituu
Kuullota kurpitsa ja sipulit kevyesti pekonirasvassa. Lisää salvia, suola ja kanaliemi. Keitä noin 30 min. kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää ruokakerma ja kiehauta.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista kurpitsan siemeniä, niin että saavat hieman väriä. Lisää mausteet, suola ja paistetut pekonikuutiot, pyörittele hetki pannulla ja tarjoa kurpitsakeiton päällä