Kuori ja kuutioi päärynät, hienonna salaattisikurit ja leikkaa kermajuusto pieniksi kuutioiksi.
Valmista kastike. Sekoita sitruunamehuun öljy, suola ja pippuri. Lisämausta halutessasi maun mukaan esimerkiksi tuoreella chilillä tai valkosipulilla. Laita ainekset pulloon ja ravistele sekaisin. Korvaa osa öljystä vedellä, jos haluat kastikkeesta kevyemmän.
Sekoita kastike salaattiin. Laita valmis salaatti tarjoilukulhoon ja tarjoile sellaisenaan esimerkiksi joulupöydässä kinkun kaverina, tai kokoa valmiita alkuruoka-annoksia lautasille vaikkapa keittokinkun kera.
Kastike säilyy jääkaapissa helposti viikon. Ravistele pulloa aina ennen käyttöä, jotta ainekset sekoittuvat.

5
Henkeä
20 min
Juustoinen päärynä-sikurisalaatti
Raaka-aineet
2 kpl salaattisikuria
2 kpl kypsää päärynää
100 g kermajuustoa