
Grillattua valkoparsaa ja pekonia
Raaka-aineet
6 kpl tuoretta valkoista parsaa
Appelsiini-sitruunavinegretti:
1 kpl appelsiini
1 kpl sitruuna
2,5 dl rypsiöljyä
3 rkl valkoista balsamicoetikkaa
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
Pekoni-pähkinärouhe:
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 140g
0,5 dl pekaanipähkinöitä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl hienonnettua persiljaa
Lisäksi:
1-2 kpl tomaattia
1 kpl buffalo-mozzarella
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
tummaa balsamicokastiketta
Näin se hoituu
Purista appelsiinista ja sitruunasta kummastakin puolisen desiä mehua. Yhdistä mehut ja sekoita joukkoon loput vinegreten ainekset, tarkista maku ja laita jääkaappiin odottamaan.
Paahda pekoni uunissa täysin rapeaksi ja nosta paperin päälle jäähtymään. Kun rasva on imeytynyt paperiin, rouhi pekoni, pähkinät ja kurpitsansiemenet keskenään. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja.
Grillaa parsoihin kauniit raidat ja leikkaa parsat puoliksi. Valele parsoille vinegrettiä ja anna maustua hetken ajan. Aseta lautaselle limittäin tomaatti ja mozzarellaviipaleet ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Lisää parsat annokseen, kolme palaa per annos. Koristele pekoni-pähkinärouheella, vinegretillä ja balsamicokastikkeella.