
Grillattua parsaa broilerinnahkasipseillä ja yrtti-viilikastikkeella
Raaka-aineet
Yrtti-viilikastike
2 rkl viiliä
2 dl täysmaitoa
0,5 tl suolaa
1 dl öljyä
porkkanan naatteja
yrttien varsia
ripaus suolaa
Kanannahkasipsit
4 kpl kanankoiven tai rintaleikkeen nahkaa
1 dl öljyä
2 kpl valkosipulinkynttä
0,5 tl suolaa
Grillatut parsat
400 g vihreää parsaa
0,5 dl öljyä
2 kpl rosmariinin oksaa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
Näin se hoituu
Sekoita kulhossa viili ja maito kevyesti sekaisin ja peitä kulho kelmulla. Anna viilin tekeytyä huoneenlämmössä vuorokausi. Sekoita tehosekoittimessa öljy ja porkkanan naatit sekä yrttien varret hienoksi yrttiöljyksi, siivilöi tarvittaessa ja mausta suolalla. Sekoita yrttiöljy valmiin viilin joukkoon ja jäähdytä viilikastike ennen tarjoilua.
Puhdista broilerinnahat lihasta ja rasvasta. Kuumenna öljy pienessä kattilassa ja lisää valkosipulinkynnet. Kypsennä nahkoja keskilämmöllä öljyssä noin 10 minuuttia välillä käännellen, jotta nahat eivät tartu pannuun. Kun nahat ovat rapeita, nosta ne talouspaperin päälle valumaan ja mausta broilerinnahkasipsit suolalla.
Huuhtele parsat ja leikkaa kova kantaosa pois, parsoja ei tarvitse kuoria. Kuumenna grillissä öljy, johon lisäät rosmariinin oksat ja halkaistut valkosipulinkynnet. Grillaa parsoja noin 5 minuuttia välillä kääntäen. Mausta grillattu parsa suolalla.