Pikkusuolaiset uuteenvuoteen

Uusivuosi 2021 otetaan vastaan hyvällä ruoalla. Nautitko uuden vuoden juhlinnoissa meheviä täytettyjä minicroissantteja, rapsakoita friteerattuja peruna-pekonipalloja, maukkaita pulled pork -täytteisiä ohukaisia, vai ehkä kaikkia kolmea? Kurkkaa herkulliset ja ihanan helpot reseptit alta!

 

TÄYTETYT MINICROISSANTIT

10:lle / 30 min

Maukkaat croissantit kätkevät sisäänsä Vuolua ja juustoa. Helppoa ja herkullista!

480 g croissant-taikinaa
1 kananmuna

Paketillinen Atria Vuolu -leikkelettä ja 200 g juustoa maun mukaan, esim:

1 pkt (200 g) Atria Vuolu Kanafilee Pehmeä Savu
200 g chili-savujuustoa

tai

1 pkt (200 g) Atria Vuolu Mustapippuri Kanafilee
200 g pehmeä vuohenjuustoa

tai

1 pkt (200 g) Atria Vuolu Porsaan Fileestä
200 g valkohomejuustoa

Halkaise croissanttaikinapalat pitkittäin puoliksi. Aseta Vuolua ja juustoa taikinan keskelle ja rullaa croissantin muotoon. Voitele croissantit kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

 

FRITEERATUT PEKONI-PERUNAKROKETIT

6:lle / 40 min

Käytä ylijäänyt perunamuusi näihin pinnaltaan rapeisiin ja sisältä mehevän pehmeisiin herkkupaloihin.

1 pkt (140 g) Atria Suomalainen Pekoni
8 dl perunamuusia
2 dl raastettua cheddarjuustoa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl  panko- tai korppujauhoja
1 pkt (300 g) Atria Coleslaw

Paista pekonit rapeiksi pannulla tai uunissa. Levitä kypsät pekonit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Hienonna pekoni pieneksi muruksi. Sekoita kylmään perunamuusiin pekonimurut, cheddar, ruohosipuli, persilja, valkosipulijauhe, suola ja pippuri.

Pyöritä massasta pieniä palloja ja pyöräytä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Friteeraa öljyssä kullanruskeiksi ja tarjoile coleslawn kanssa.

 

PULLED PORKILLA TÄYTEYT OHUKAISTACOT

10:lle / 20 min

Näihin herkkupaloihin kiteytyy klassinen makean ja suolaisen yhdistelmä. Yllätä vieraasi herkullisilla ohukaistacoilla, joiden päätähtenä toimii maukkaat ohukaiset ja Vuolu-leikkeleet.

1 pkt (300 g) Atria Coleslawta
1 omena
2 pkt  (à 200 g) Atria Vuolu Porsaan Savupaisti
½ rkl rypsiöljyä
30 ohukaista makusi mukaan (pinaattiohukaista, omena-kaneli-rahkaohukaista ja/tai porkkanaohukaista)
2 dl bbq-kastiketta
1 dl hienonnettua ruohosipulia

Raasta omena tai suikaloi ohuiksi tikuiksi ja sekoita coleslawn kanssa. Lämmitä Vuolu-leikkeleet tilkassa öljyä pannulla. Lämmitä ohukaiset pannulla, uunissa tai mikrossa. Levitä bbq-kastiketta ohukaisten pintaan. Aseta päälle Vuolua ja omena-coleslawta. Viimeistele ruohosipulilla.