Possu-persimonpizza

(1 pellillinen tai 2 pienempää pyöreää pizzaa)

 
Pizzataikina:
1 ½ dl vettä
15 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 4 dl pizzajauhoja
 
Täytteet:
½ prk ranskankermaa
voimakasta juustoraastetta, esim. cheddar tai emmental
joulukinkkua suikaleina
persimonia
granaattiomenan siemeniä
rucolan versoja tai rucolaa
pistaasipähkinöitä
oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria
 
Mittaa kädenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon ja murustele hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon myös suola ja öljy. Laita kone päälle ja lisää jauhoja vähän kerrallaan. Anna taikinan vaivautua noin kymmenen minuuttia. Taikinan pitää olla mahdollisimman löysää, mutta ei kuitenkaan sormiin tarttuvaa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.
 
Taputtele taikinasta yksi pellillinen tai kaksi pyöreää ohutta pizzaa jauhotettujen käsien avulla suoraan leivinpaperin päälle. Anna taikinan kohota viitisentoista minuuttia.
 
Levitä pohjalle ranskankerma ja ripottele sen päälle juustoraastetta. Levitä pizzalle oman maun mukainen määrä suikaloitua joulukinkkua. Kuori ja lohko persimon ja levitä lohkot pizzan päälle.
 
Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Asettele valmiin pizzan päälle granaattiomenan siemeniä, rucolan versoja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä. Viimeistele pizza lorauksella hyvää oliiviöljyä sekä suolalla ja mustapippurilla.