Valkoinen kinkku-taatelipizza

2-3:lle

Valmistusaika: 30 min + kohotus

Pizzapohja:
1½ dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl oliiviöljyä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
3 dl 00-vehnäjauhoja tai durumvehnäjauhoja

Taatelihilloke:
1 rkl voita
1 pieni sipuli viipaloituna
10 pehmeää, kivetöntä taatelia viipaloituna
1 tl sokeria

ranskankermaa
joulukinkkua viipaleina
sinihomejuustoa
rucolaa

Laita vesi ja öljy kulhoon. Liuota hiiva joukkoon. Lisää suola ja jauhot, ja vaivaa taikinaa hetki. Anna kohota huoneenlämmössä noin tunti keittiöpyyhkeellä peitettynä.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sipuli. Kuullota sipuleita hetki pienellä lämmöllä. Nosta lämpöä ja lisää joukkoon taatelit ja sokeri. Anna karamellisoitua hetki.

Kauli pizzapohjat ja anna kohota vielä hetki.

Levitä pizzapohjalle ranskankermaa ja revi päälle joulukinkkua. Lisää päälle karamellisoitu taatelia ja murennettua sinihomejuustoa. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja reunat saaneet vähän väriä. Viimeistele rucolalla.