Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Kana-gremolatarullat

4:lle

Gremolata

100 g herkkusieniä tai metsäsieniä hienonnettuna
1 rkl voita paistamiseen
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2 ruukkua basilikaa hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 sitruunan kuoret
1-2 rkl sitruunanmehua
1/2 dl parmesaaniraastetta

Paista sienet voissa. Sekoita jäähtyneet sienet ja muut gremolatan ainekset keskenään.

Kanarullat

1 pkt (720 g) Atrian Kanan Ohut Fileeleike Naturel
1 rkl hienoa merisuolaa
tuorekelmua
foliota

Leikkaa broilerifileet varovasti halki, niin että toinen sivu jää vielä kiinni. Avaa fileet perhosiksi ja mausta suolalla. Lusikoi puoleen fileistä gremolatatäytettä, jätä puolet ilman täytettä. Nosta tyhjäksi jätetyt fileet täytettyjen päälle. Kääri rullalle ja paketoi tiukasti ensin tuorekelmuun, ja sitten vielä folioon.

Laske rullat kiehuvaan veteen ja keitä 15 minuutin ajan. Voit keittää rullat hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä. Jäähdytä rullat silloin nopeasti vaikkapa jäävedessä, ja nosta sitten jääkaappiin odottamaan ruskistusta ja tarjoilua. Vaihtoehtoisesti voit toki ruskistaa rullat pian keittämisen jälkeen, nopean vetäytymisen jälkeen.

Linssi-juureslisäke

3 dl belugalinssejä
1,5 dl porkkanakuutioita
1 dl palsternakkakuutioita
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Keitä belugalinssit pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta porkkana- ja palsternakkakuutiot nopeasti. Sulata voi kattilassa. Lisää muut ainekset ja kuumenna.

Kastike

2 dl vahvaa kanalientä
1 dl kuohukermaa
1 tl currya
1 sitruunan kuori raastettuna
suolaa

Kaada kanaliemi, kerma sekä curry kattilaan ja keitä kastiketta muutamin minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi joukkoon sitruunan kuori sekä suolaa makusi mukaan.

Poista kanarullista foliot ja kelmut. Paista rulliin pannulla voisulassa kauniit pinnat. Leikkaa rullat noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi.

Kuumenna linssi-juureslisäkkeen voi kattilassa. Lisää linssit, juureskuutiot ja ruohosipuli. Kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lusikoi lautasille linssi-porkkanalisäkettä. Lisää kanarullaviipaleet. Surauta kastike kuohkeaksi sauvasekoittimella, ja lusikoi se annoksiin.