2:lle, valmistusaika 60 min
1 pkt (400 g) Atria Parempi Nauta Jauheliha 10 %
Marinoidut kasvikset
50 g varsiparsakaalia paloina
10 retiisiä puolikkaina tai viipaleina
1 dl Ponzu-kastiketta
Seesamikastike
1 dl seesamiöljyä
1 dl soijaa
1,5 dl hunajaa
1 rkl valkoviinietikka
2 valkosipulin kynttä
1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
1/2 punainen chili
Tarjoiluun
3 dl keitettyä riisiä
2 rkl hienonnettua kevätsipulia
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
½ punainen chili viipaloituna
Sekoita Ponzu-kastike kasviksiin ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Sekoita kaikki seesamikastikkeen raaka-aineet keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Paista jauheliha pakkauksen mehukkaan kypsäksi ja lisää lopuksi kastiketta joukkoon oman makusi mukaan. Hauduta hetki. Voit tarjoilla lopun kastikkeen erikseen, jolloin jokainen syöjä voi lisäillä kastiketta annokseensa makunsa mukaan.
Kokoa kulhoihin riisiä, marinoituja kasviksia, seesamijauhelihaa, kevätsipulia, paahdettuja seesaminsiemeniä ja chiliviipaleita.
Seesamikastikkeella maustettu jauheliha sopii tarjoiltavaksi myös esimerkiksi salaatin, pastan tai tortilloiden kanssa.