Mitä tarkoittaa Atria Takuumurea™?

Lihan laatuun vaikuttavat monet tekijät, kuten teuraseläimen rotu, ikä, sukupuoli ja ruokinta, lihan marmoroituminen, eläimen käsittely ennen teurastusta, ruhon jäähdytys, sekä tietysti hygienia niin teurastuksessa kuin lihan käsittelyssä ja pakkaamisessakin.

Naudanliha on lähtökohtaisesti muita lihoja sitkeämpää, mikä johtuu pääsääntöisesti sen sisältämästä runsaasta sidekudoksesta sekä lihassyiden pituudesta. Lihan mureus vaihtelee luonnollisesti suuresti eri ruhonosien välillä.

Raakakypsyttäminen on luonnollinen, lihan omien entsyymien toimintaan pohjautuva tapa tehdä lihasta entistä mureampaa. Mureutuminen on seurausta kemialliselta luonteeltaan valkuaisainetta olevan sidekudoksen hajoamisesta.

Atrialla on ollut jo vuosien ajan käytössä  oma, tarkkaan määritelty Atria Takuumurea  -mureutus joka perustuu tarkasti valvotuissa olosuhteissa huolellisesti ja rauhallisesti toteutettavaan raakakypsytykseen.

 

Lihan tie Atria Takuumurea –lihaksi:

• Lihat leikataan ja lajitellaan teurastamolla. Takuumureutettavaksi valikoidaan virheettömät, kaikista laadukkaimmat lihat.

• Lihojen ph-arvot mitataan. Atria Takuumurea  –mureutukseen kelpuutetaan vain lihat joiden ph-arvo on leikkuuhetkellä  alle 6 astetta.

• Paloiteltu ja puhdistettu liha pakataan ilmatiivisiin tyhjiöpakkauksiin. Näin varmistetaan mahdollisimman korkea hygieenisyys ja vähäinen bakteeritoiminta.

• Lihat viedään Takuumureuttamoon. -1-asteisissa kammioissa lihoja raakakypsytetään tarkkaan valvotuissa olosuhteissa 4-6 viikon ajan, ruhonosasta riippuen.

• Atria Takuumurea  –lihat suuntaavat Nurmosta kohti kauppoja ja ravintoloita, ja todellisten lihanystävien lautasia.

 

Atria Takuumurea -lihan tunnusmerkkeihin kuuluvat tumma väri, pehmeys ja hapahko tuoksu. Atria Takuumurea-liha on aina laadukasta, suomalaista naudanlihaa.

Kaipaatko vinkkejä pihvin leikkaamiseen, maustamiseen ja paistamiseen?

Kaipaatko vinkkejä pihvin leikkaamiseen, maustamiseen ja paistamiseen?