Katso tästä Pihvikoulun 6. kurssi videona.

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Mitä pitää huomioida pihvin esillelaitossa? Miten erilaiset lisukkeet vaikuttavat annokseen?
6. kurssi – Annoksen rakentaminen

Annoksen rakentamisessa, erityisesti medium-pihvin kohdalla, on tärkeää laittaa ruoka tarjolle kuumalle lautaselle tai vadille. Lämmitetty lautanen pitää ruoan lämpimänä ja antaa ruokailulle kiireettömyyden tunteen. Lautanen voidaan lämmittää uunissa tai laittamalla lautaspino mikroon minuutin ajaksi. Mikäli lautasessa on jonkin verran syvyyttä, voi sen lämmittää myös laskemalla siihen kuumaa vettä joidenkin minuuttien ajaksi.

Hyvä tapa on laittaa lautasen tai vadin pohjalle kasviksia, jotka maustuvat pihvistä vapautuvasta lihasnesteestä.  Lihasneste on väriltään tummaa, joten esimerkiksi perunasoseen tai vastaavien vaaleiden lisukkeiden päälle ei lihaa kannata laittaa. Liha on myös pääraaka-aine, ja ansaitsee paikkansa annoksen kruununa - älä koskaan piilota hienoa lihaa esimerkiksi kastikkeen alle.

Medium-kypsä pihvi ei koskaan ole huippukuuma. Siksi lisukkeiden ja kastikkeiden tulee olla kiehuvan kuumia. Yksi hyvä tapa onkin tarjoilla lisukkeet vasta pöydässä, näin ne pysyvät paremmin kuumina.

Mikäli pihvin makumaailma on voimakas, tulee lisukkeidenkin olla suhteellisen voimakkaita. Jotta täyteläinen, pehmoinen pihvi saa suutuntumassa vastapainoa, on annokseen hyvä lisätä myös jokin rapsakka elementti. Pihviannokseen sopivat hyvin esimerkiksi rapea pekoni, leipämurut ja friteeratut juurekset.

 

Kasvikset kannattaa laittaa lautasen pohjalle, jolloin pihvistä vapautuva maukas neste maustaa ne entistä herkullisemmiksi. Pihvi ansaitsee paikkansa annoksen kruununa, älä peitä hienoa lihaa esimerkiksi kastikkeella.