Katso tästä Pihvikoulun 5. kurssi videona.

Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Mitä tarkoittaa vetäytyminen? Miten se tehdään? Milloin liha on valmis nautittavaksi?
5. kurssi – Vetäytyminen

Usein ajatellaan, että pihvi pitää saada lautaselle kuumana. Tällöin pihvi siirretään lautaselle suoraan grillistä tai pannulta  ja sitten ihmetellään, miksi lihasta valuu nestettä ja se tuntuu sitkeältä ja kuivalta.        

Onnistuneen pihvin takana on aina lihan vetäytyminen. Vetäytymisessä lihan sisälämpö tasaantuu, pinnassa oleva kova lämpö siirtyy kohti pihvin keskustaa ja tasaa näin kypsyyttä. Pihviä paistaessa lihan sidekudos vetäytyy ja sen takia liha vaatii rauhoittumista ennen ruokailua.

Hyvä perussääntö on, että vetäytymisaika on puolet paistoajasta. Jos paistat pihviä 4 minuuttia,  anna sen levätä vähintään 2 minuuttia ennen esillelaittoa.  Lihan vetäytymisen aikana on hyvä hetki viimeistellä kastikkeet ja muut lisukkeet.             

Pihvejä ei saa laittaa vetäytymään liian tiiviiseen pakettiin, sillä niistä syntyvä höyry pilaisi näin hienon paistopinnan. Löyhästi kääräisty folionyytti on näppärä tapa toteuttaa pihvin valmistamisen tärkein vaihe. pihvistä vetäytymisen aikana vapautuva lihasneste on parasta kastiketta - älä koskaan heitä sitä pois.

Löysästi kietaistu folionyytti on hyvä ratkaisu vetäytymiseen.

Pihveistä vapautuva lihasneste on kaikista maukkainta ja arvokkainta kastiketta. Älä vaan heitä sitä hukkaan!