MasterChef 2021-resepti: Miska Haakanan Naudan ulkofileepihvi, ranskalaiset ja punaviinikastike

Punaviinikastike
2 Valkosipulinkynttä
1 dl Punaviiniä
2 dl Lihalientä
1 oksa Rosmariinia
ripaus Chililastuja
Pippuria
Suolaa

Ranskalaiset
4 Perunaa
3 dl Uppopaistoon soveltuvaa öljyä
Paprikajauhetta
Suolaa
 
Pihvi
400 g Naudan ulkofileetä
3 rkl Voita
1 oksa Rosmariinia
Pippuria
Suolaa

1. Valmista kastike. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä kattilassa.
Lisää loput ainekset ja keitä kasaan kastikkeeksi.

2. Valmista ranskalaiset. Pilko perunat ranskalaisiksi. Keitä ranskalaisia suolavedessä napakoiksi noin 3 minuuttia. Kuivaa keitetyt perunat ja frittaa niitä 175-asteissa syväpaistoöljyssä noin 5 - 6 minuuttia. Laita fritatut ranskalaiset pakastimeen, anna jäätyä.

3. Valmista pihvit. Leikkaa ulkofileestä kaksi pihviä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa kuumalla pannulla molemmin puolin rosmariinin kanssa. Nosta pihvit pois pannulta ja laita folion alle vetäytyämään noin 10 minuutiksi.

4. Frittaa ranskalaisia uudestaan 175-asteisessa öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Laita valmiit ranskalaiset valumaan talouspaperin päälle. Mausta paprikajauheella ja suolalla.

5. Kokoa annos.