MasterChef 2021-resepti: Miska Haakanan friteerattua kanan sisäfileetä, teriyakikastiketta ja sushiriisiä

Kana
300 g Kanan sisäfileitä
1,5 dl Vehnäjauhoja
2 Kananmunia
2 dl Pankojauhoja
4 dl Öljyä
Suolaa
 
Teriyaki-kastike
1,5 dl Soijaa
2 cm Inkivääriä
2 Valkosipulinkynttä
1 rkl Sokeria
2 tl Misotahnaa
3 rkl Vettä
 
Riisi
2 dl Sushiriisiä
2 rkl Riisiviinietikkaa
Suolaa

1. Valmista teriyaki-kastike. Hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä hiljalleen paksuksi kastikkeeksi noin 5 - 10 minuuttia.

2. Valmista kanat. Laita vehnäjauho, rikottu kananmuna ja pankojauhot erillisiin astioihin. Kuivaa kanan sisäfileet talouspaperilla. Pyörittele ensin vehnäjauhoissa. Sitten kananmunissa ja lopuksi suolalla maustetuissa pankojauhoissa. Friteeraa 180 asteisessa öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Laita valmiit kananpalat kuivumaan talouspaperin päälle. Pyörittele friteeratut kanat teriyaki-kastikeessa juuri ennen tarjoilua.

3. Valmista sushiriisi. Pese riisi 3 kertaa kylmällä vedellä. Valmista paketin ohjeen mukaisesti. Mausta etikalla ja suolalla.

4. Kokoa annos. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla.