MasterChef 2021-resepti: Miska Haakanan red curry dumplingit

Dippikastike
3 rkl Soijaa
0,5 rkl Sokeria
1 cm Inkivääriä raastettuna
1 Valkosipulinkynsi raastettuna

Dumpling-täyte
200 g Naudan paistisuikaleita
1 Salottisipuli
1/2 Pak choi
1 Valkosipulinkynsi
2 cm Inkivääriä
2 rkl Red Curry -tahnaa
1/2 Punainen chili suikaloituna
3 rkl Soijaa
2 tl Sokeria
2 rkl Öljyä
 
4 levyä Dumplings -taikinaa
3 rkl Öljyä

1. Valmista dippikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

2. Valmista dumplingien täyte. Hienonna sipulit ja inkivääri.
Suikaloi pak choi ja chili. Paista naudan paistisuikaleet öljyssä pannulla. 
Lisää kaikki raaka-aineet pannulle ja mausta suolalla tarvittaessa.

3. Täytä dumplings -taikinalevyt. Kastele taikinan reunat varovasti vedellä. Laita keskelle pieni määrä täytettä. Taittele taikina kiinni keskeltä ja rypytä yksi reuna kerrallaan.

4. Paista dumplingit öljyssä kuumalla pannulla noin 1 - 2 minuuttia. Laita vielä höyrykoriin 4 minuutiksi.

5. Kokoa annos. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla.

 

Huom. Kuten kyseisessä MasterChef VIP -jaksossa todettiinkin, meni Miskalla kypsennysmetodit ristiin, ja hän paistoi dumplingit ensin, ja höyrytti sen jälkeen. Tavallisesti dumplingit siis ensin höyrytetään ja sitten paistetaan, jolloin pinta on tarjoiltaessa herkullisen rapsakka. Suosittelemme kypsentämiseen tätä perinteisestä metodia, ensin höyrytys, sitten paistaminen.