MasterChef 2021-resepti: Minna Kuukan possunsisäfilee thaimaalaisittain

1 Possun sisäfilee
2 rkl Öljyä
Pippuria
Suolaa
 
Possun marinadi
1 dl Soijaa
2 rkl Kalakastiketta
3 Valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kpl Punainen chili hienonnettuna
1 Limen mehu
1 rkl Sokeria
2 cm Inkivääriä
1 rkl Osterikastiketta

Makea kastike
1 dl Soijaa
2 tl Kalakastiketta
1 Valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 Punainen chili hienonnettuna
1/2 Limen mehu
2 rkl Sokeria
1 cm Inkivääriä 

1. Valmista makea kastike. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja keitä hiljalleen paksuksi makeaksi kastikkeeksi.

2. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

3. Poista fileestä kalvot ja mausta pinnat suolalla ja pippurilla. Paista pinnat kiinni pannulla. Laita filee marinadiin maustumaan noin 15 minuutiksi. Työnnä mittari fileen paksuimpaan kohtaan ja laita filee 175-asteiseen uuniin. Kypsennä filee 70-asteiseksi.

4. Tarjoile esimerkiksi nuudeleiden ja/tai riisin sekä kasvisten kanssa.