MasterChef 2021-resepti: Anna Perhon korealaista chiliporsasta, gochjuangilla maustettua riisiä ja sesam-papuja

Chilipossu
200 g Possun ulkofileetä
4 siivua Pekonia
1 rkl Sokeria
3 rkl Vettä
1/2 Punainen chili
1 Valkosipulinkynsi
Suolaa

Riisi
3 dl Riisiä
1 Limen mehua
1 tl Gochjuang-chilitahnaa
1/2 ruukkua Korianteria
Suolaa
 
Sesam-pavut
200 g Vihreitä papuja
2 rkl Soijaa
1 tl Sokeria
1 tl Miriniä
Seesaminsiemeniä

1. Valmista riisi. Keitä riisi paketin ohjeenmukaisesti.  Mausta valmis riisi muilla raaka-aineilla.

2. Valmista sesam-pavut. Keitä pavut nopeasti suolavedessä. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Sekoita loput raaka-aineet keskenään ja mausta viherpavut kastikkeella.

3. Valmista chilipossu. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi. Kuutioi ulkofilee ja pekoni. Laita kuumalle pannulle sokeri ja vesi. Odota kunnes sokeri on karamellisoitunut. Lisää pekoni ja valkosipuli. Ruskista noin 3 minuuttia. Lisää ulkofileen kuutiot ja chili. Paista kauniin ruskeiksi.

4. Kokoa annos. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoile esimerkiksi kimchin ja gochjuangilla maustetulla majoneesilla.