Esittelyssä MasterChef 2020 -kilpailija Suvi Mantsinen

Kokki (pastry), Farang, Helsinki.

Mukana Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelmassa vuonna 2018.

 

Hyvä Ruoka – parempi mieli. Mitä ruoka sinulle merkitsee?

Ruoka merkitsee minulle itsensä ilmaisemista sekä yhdessäoloa. Ruoan kautta voin tuoda lautaselle mielettömiä makukokemuksia sekä saattaa ihmisiä yhteen niiden avulla.

Mistä asioista sinä saat paremman mielen?

Saan paremman mielen arjen pienistä hetkistä. Esimerkiksi päivistä, jolloin saa nukkua vähän pidempään tai siitä, kun näkee ystävää kahvin merkeissä kiireen keskellä.

Millainen kisamatkasi on tähän saakka ollut?

Kisamatkani on ollut tähän mennessä aivan uskomaton, olen oppinut valtavasti niin itsestäni kuin ruuasta. Myös uusiin ihmisiin tutustuminen on ollut huikeaa!

Missä olet onnistunut erityisen hyvin?

Olen onnistunut erityisen hyvin siinä, että olen pystynyt mukautumaan erilaisiin tilanteisiin ja tehtäviin nopeasti. MasterChef -keittiössä ei ikinä tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Aina on oltava valppaana.

Kuumottavin hetki kilpailussa?

Kuumottavin hetki kilpailussa on ollut ehdottomasti ensimmäinen pudotushaaste. Siinä joutui kovaan paineeseen ja sai todellakin taistella itsensä turvaan.

Millaiset tehtävät hermostuttavat eniten?

Eniten hermostuttavat pikatehtävät. Niissä joutuu tekemään paljon lyhyessä ajassa eikä virheisiin ole varaa.

Millaista lopputulosta tavoittelet?

Tavoittelen pääsystä yli puolenvälin. Totta kai voittoa havitellaan, mutta tuohon suoritukseen olisin erittäin tyytyväinen. Kuitenkin tämä on kokemuksena jo aivan korvaamaton ja olen kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka saan viettää MasterChef -keittiössä.