Esittelyssä MasterChef 2020 -kilpailija Dani Hänninen

Keittiömestari & freelancer, Tähtikokin ruokakassi (Ravintola Demon konsepti) ja HVNNINEN -brändi

Mukana Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelmassa vuonna 2016, suunnitellut reseptejä Atrian Jauhelihakirjaan.

 

Hyvä Ruoka – parempi mieli. Mitä ruoka sinulle merkitsee?

Ruoka merkitsee paljonkin. Ruoka jo sanana herättää paljon erilaisia tunteita ja ajatuksia sekä muistoja yhteisessä pöydässä nautituista hetkistä ruoan ympärillä. Hyvä ruoka yhdistää ihmisiä, koska ruoka ei ole pelkästään ruokaa. Myös tunnelma ja seura tekee ruokailuhetkestä ainutlaatuisen. Ruoka merkitsee elämystä ja yhdessä syömistä sekä niiden tuottamaa iloa.

Mistä asioista sinä saat paremman mielen?

Paremman mielen saan varmasti tyytyväisistä asiakkaista sekä erilaisista onnistumisista elämässä tai uralla. Parasta on, kun on pystynyt ylittämään asiakkaan odotukset sekä luomaan unohtumattoman elämyksen omalla työllä ja panoksella. Erilaiset projektit ja ruokareseptien kirjoittaminen tuovat hyvää mieltä. Olen etuoikeutettu saadessani toteuttaa itseäni näin monipuolisesti alalla, jolle tuntee suurta paloa ja intohimoa. Vapaa-ajallani saan paremman mielen tekemällä asioita, jotka vievät ajatukset mukanaan – esimerkiksi metsässä kulkeminen villiyrttejä ja sieniä kerätessä tai kesäisin kalastaessa tyynellä järvellä.

Millainen kisamatkasi on tähän saakka ollut?

Kisamatka tähän asti on ollut hyvin antaumuksellinen ja täynnä käänteitä. Immuniteettipinssin voittaminen teki hyvää itseluottamukselle ja se antoi paljon puhtia eteenpäin sekä vahvisti ajatusta siitä, että tekee oikeita asioita. Kilpailuun on kuulunut tiukkoja tilanteita ja todellista itsensä likoon laittamista.

Missä olet onnistunut erityisen hyvin?

Olen onnistunut erityisen hyvin annosten estetiikassa ja mauissa. Maku ja ulkonäkö on kohdannut jokaisella lautasella, jonka tuomarit ovat maistaneet ja se on vienyt jo minut tähän asti. Olen myös ylittänyt itseni, kun olen päässyt kokkaamaan näiden huippuammattilaisten kanssa jo näinkin pitkään.

Kuumottavin hetki kilpailussa?

Kuumottavin hetki kilpailussa on varmasti painetehtävä ja sen tuomat haasteet. Paineen alla kokkaaminen on aina haastavaa ja tuo lisäjännityksensä itse tekemiseen.

Millaiset tehtävät hermostuttavat eniten?

Kaikki tehtävät tietysti hermostuttavat omalla tavallaan ja valmistautuminen niihin on enemmän henkistä, koska tässä vaiheessa on osattava kokata. Mutta pään pitäminen kasassa onkin se toinen juttu.

Millaista lopputulosta tavoittelet?

Lopputulokselta odotan kokemusrikasta ja upeaa matkaa ruoan parissa. Haluan olla myös itse tyytyväinen lopputulokseen, oli se mikä tahansa ja sen saavuttamiseen tarvitsee antaa kaikkensa.