MasterChef 2020-resepti: Sofian Grillattua naudan ulkofileetä, mango-paprika-korianterisalsaa, granaattiomenakastiketta, ananaskirsikkaa ja paahdettua valkosipulipyreetä

MasterChef 2020 -kauden Meksiko-teemaisessa jaksossa Sofia sai raaka-aineekseen Atria Lihakaupan naudan ulkofileen. Raikkaat maut ja rohkean raa'aksi jätetty marmoroitunut ulkofileepihvi nostivat Sofian turvaan parvelle, seuraamaan kilpatovereiden kokkausta painetehtävässä.

Kokeile Sofian herkullista MasterChef-reseptiä!

Paahdettu valkosipulipyree

2 kokonaista valkosipulia
2 dl kermaa
50 g voita kuutioituna
suolaa

Aloita valkosipulipyreestä. Halkaise kokonaiset valkosipulit poikittain ja laita uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes ovat paahtuneita.

Ota valkosipulinkynnet kuorista. Lämmitä kerma. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin. Siivilöi valmis pyree.

Granaattiomenakastike

1 granaattiomena
4 dl lihalientä
1 punainen chili
2 rkl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
suola

Valmista granaattiomenakastike. Koverra siemenet granaattiomenasta. Mehusta siemenet tai murskaa ne, ja laita ne lihaliemen kanssa kattilaan. Keitä kasaan kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Hienonna chili ja lisää loput raaka-aineet liemeen.
Siivilöi kastike ja mausta suolalla.

Salsa

1 punainen paprika
1 mango
1/2 ruukku korianteria
yhden sitruunan mehu
1 tl sokeria
suolaa
 
Valmista salsa. Grillaa tai paahda paprika tummaksi. Kuori paahdettu paprika ja leikkaa se kuutioiksi. Pilko mango samankokoisiksi paloiksi kuin paprika. Hienonna korianteri. Lisää loput raaka-aineet joukkoon.

Pihvit

2 naudan ulkofileepihviä
2 rkl voita
2 rkl öljyä
suolaa
pippuria
 
Paista huoneenlämpöiset pihvit voissa ja öljyssä kuumalla pannulla. Mausta pippurilla ja suolalla. Kun pihvien pinnat on paistettu umpeen, laita pihvit uunivuokaan. Kypsennä loppuun 150-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta.

Kokoa annos. Koristele tuoreella korianterilla.