Dumpling-taikina
200 g vehnäjauhoja
suolaa
noin 1 dl vettä
Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään.
Dumpling-täyte
4 kanankoipea
2 salottisipuleita
3 valkosipulinkynttä
1 cm pala inkivääriä raastettuna
1/2 limen mehu
1/2 limen kuori raastettuna
sokeria
suolaa
pippuria
Kypsennä kanankoivet paketin ohjeiden mukaan kypsiksi.
Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi.
Revi liha irti luista ja hienonna liha. Sekoita lihan joukkoon sipulit, inkivääri, limen mehu ja kuori, sokeri, suola ja pippuri.
Ota taikina huoneenlämpöön ja kauli ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta pyöreällä muotilla ympyröitä. Lisää dumplingtäyte keskelle ja rypytä dumplingit kiinni.
Kookos-limedressing
250 ml kookoskermaa
2 kaffirlimetinlehteä
1 limen mehu
sokeria
suolaa
Valmista kookos-limedressing. Lämmitä kookomaito ja kaffirlimetinlehdet kattilassa. Lisää joukkoon loput raaka-aineet. Siivilöi.
Puffatut riisinuudelit
3 dl uppopaistoon soveltuvaa öljyä
noin 1 dl riisinuudeleita
Valmista puffattu riisinuudeli. Lämmitä öljy 165-asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa.
Laske riisinuudelit kuumaan öljyyn ja anna paistua, kunnes ne nousevat pintaan. Siirrä nuudelit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.
Koristeluun
hienonnettua chiliä
hienonnettua minttua
Höyrytä dumplingit bambukorissa kypsiksi.
Kokoa annos. Koristele chilillä ja mintulla.