Punaviini-sinapinsiemenkastike
5 salottisipulia reiluina paloina
1 sipuli reiluina paloina
2 porkkanaa reiluina paloina
öljyä
1/2 ruukku timjamia
3 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
1 rkl ruokosokeria
2 rkl sinapinsiemeniä
Kuullota sipuli- ja porkkanapalat öljyssä kattilassa. Lisää timjami, punaviini ja lihaliemi. Keitä kasaan ja mausta sokerilla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sinapinsiemenet.
Korallituille
10 g vehnäjauhoja
90 g vettä
loraus öljyä
suolaa
Sekoita kaikki tuillen ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista keksit öljyssä kuumalla pannulla niin että keskelle muodostuu pieniä reikiä.
Herkkusienipyree
4 dl ruskeita herkkusieniä
1 sipuli kuutioituna
1 dl kermaa
200 g voita
suolaa
Ryöppää sienet nopeasti. Säilytä ryöppäysvesi. Paista valutut sienet sipulin kanssa voissa pannulla. Laita pehmeät sipulit ja sienet blenderiin. Lisää kerma ja voi ja surauta hienoksi pyreeksi. Mausta suolalla.
Paistetut kantarellit
2 dl kantarelleja
1 rkl voita
suolaa
1/2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
Paista kantarellit voissa pannulla. Mausta suolalla ja persiljalla.
Haudutettu salottisipuli
2 salottisipulia renkaina
1/2 dl herkkusienten ryöppäysvettä
suolaa
Hauduta salottisipulirenkaat sienten ryöppäysvedessä pehmeiksi. Nosta pois pannulta ja polta kaasupolttimella kauniin värisiksi. Mausta suolalla.
Naudan sisäfilee
pala naudan sisäfileetä
1 rkl öljyä
2 rkl voita
suolaa
Paista fileen pinnat öljyn ja voin seoksessa pannulla. Mausta suolalla. Kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes liha sisälämpötila on 55 astetta. Valele valmis sisäfile herkkusienipyreellä ja pieneksi pilkotuilla kantarelleilla.
Kokoa annos. Koristele yrteillä.