MasterChef 2020-resepti: Sofian Beef Wellington

Naudan sisäfileetä, herkkusienipyreetä, korallituillea, punaviini-sinapinsiemenkastiketta ja haudutettua salottisipulia

 

Punaviini-sinapinsiemenkastike

5 salottisipulia reiluina paloina
1 sipuli reiluina paloina
2 porkkanaa reiluina paloina
öljyä
1/2 ruukku timjamia
3 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
1 rkl ruokosokeria
2 rkl sinapinsiemeniä

Kuullota sipuli- ja porkkanapalat öljyssä kattilassa. Lisää timjami, punaviini ja lihaliemi. Keitä kasaan ja mausta sokerilla ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sinapinsiemenet.

Korallituille

10 g vehnäjauhoja
90 g vettä
loraus öljyä
suolaa

Sekoita kaikki tuillen ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista keksit öljyssä kuumalla pannulla niin että keskelle muodostuu pieniä reikiä.

Herkkusienipyree

4 dl ruskeita herkkusieniä
1 sipuli kuutioituna
1 dl kermaa
200 g voita
suolaa

Ryöppää sienet nopeasti. Säilytä ryöppäysvesi. Paista valutut sienet sipulin kanssa voissa pannulla. Laita pehmeät sipulit ja sienet blenderiin. Lisää kerma ja voi ja surauta hienoksi pyreeksi. Mausta suolalla.


Paistetut kantarellit

2 dl kantarelleja
1 rkl voita
suolaa
1/2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna

Paista kantarellit voissa pannulla. Mausta suolalla ja persiljalla.
 
Haudutettu salottisipuli

2 salottisipulia renkaina
1/2 dl herkkusienten ryöppäysvettä
suolaa

Hauduta salottisipulirenkaat sienten ryöppäysvedessä pehmeiksi. Nosta pois pannulta ja polta kaasupolttimella kauniin värisiksi. Mausta suolalla.

Naudan sisäfilee

pala naudan sisäfileetä
1 rkl öljyä
2 rkl voita
suolaa

Paista fileen pinnat öljyn ja voin seoksessa pannulla. Mausta suolalla. Kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes liha sisälämpötila on 55 astetta. Valele valmis sisäfile herkkusienipyreellä ja pieneksi pilkotuilla kantarelleilla.

Kokoa annos. Koristele yrteillä.