MasterChef 2020-resepti: Paahdettua maalaiskanaa, kukkakaalipyrettä, paistettuja kauden kasviksia ja kanalientä

Seitsemännessä MasterChef 2020 -jaksosssa oli vuorossa joukkuetehtävä kauniin Malmgårdin kartanon maisemissa. Voiton napanneessa punaisessa joukkueessa kokkasivat kapteeni Danin lisäksi Juhani, Miki ja Suvi. Punaisen joukkueen lokaatioon sopivassa menukokonaisuudessa kehut keräsi erityisesti joukkueen pääruoka, jonka pääraaka-aineeksi joukkue valitsi kokonaisen Atrian kanan. Kanasta keitettiin maukas liemi ja rintafileet onnistuttiin kypsentämään täydellisen mureiksi ja meheviksi. Lisukkeena tarjoiltiin vielä kukkakaalipyreetä ja paistettuja kauden kasvisia. Kokeile herkullista MasterChef-reseptiä!

 

Kanaliemi

1 kokonainen broileri
suolaa
mustapippuria
2 sipulia
1 valkosipuli
50 g ruskeaa sokeria
1/2 ruukkua timjamia
vettä niin että kana jää melkein veden pinnan alle
suolaa

Irroita broilerista rintafileet ja koivet. Hyödynnä koivet jossakin muussa ruokalajissa. Siirrä fileet sivuun odottamaan kypsennystä.

Mausta broilerin ranka suolalla ja pippurilla ja paahda siihen 200-asteisessa uunissa hyvä väri. Pilko sipulit ja valkosipuli reiluiksi paloiksi. Laita sipulit, valkosipulit, sokeri, timjami ja broilerin ranka kattilaan. Lisää vettä niin että ranka juuri ja juuri peittyy. Keitä kasaan ja siivilöi. Mausta suolalla.


Kukkakaalipyre

1 kukkakaali
100 g kermaa
100 g voita
suolaa
valkoviinietikkaa

Valmista kukkakaalipyre. Paahda kukkakaaleja 250-asteissa uunissa noin 40 minuuttia. Laita kukkakaalit blenderiin ja lisää kerma ja voi. Sekoita hienoksi pyreeksi. Siivilöi pyre ja mausta se suolalla ja valkoviinietikalla. 

Broilerinfileiden maustamiseen

suolaa
pippuria
1/2 valkosipuli
1 sitruunan mehu

Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista fileet nahkapuoli alaspäin pannulla valkosipulin puolikkaan kanssa. Purista päälle sitruunamehu. Kypsennä loppuun uunissa, noin 6 minuuttia.

Paistettuja kasviksia

1/2 kg (kesä-)porkkanoita
10 varsiparsakaalia
voita
100 g kirsikatomaatteja
sokeria
etikkaa
suolaa

Paahda porkkanoita ja varsiparsakaaleja 225-asteisessa uunissa voin kanssa noin 6 minuuttia.

Karamellisoi tomaatit sokerin, etikan ja suolan kanssa paistinpannulla.

Kokoa annos.