Valkosipulipyree
100 g valkosipulia
100 g voita
50 g kermaa
1 rkl omenaviinietikka
suolaa
Kuori valkosipulit ja laita kattilaan voin kanssa. Anna karamellisoitua kunnolla.
Lisää lopuksi kerma ja anna redusoitua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
Mausta suolalla ja etikalla. Aja hienoksi pyreeksi blenderissä.
Meksikolainen salsa verde
1 varsiselleri
2 vihreä chili
1 kesäsipuli
50 g valkosipulia
2 dl 1-2-3 -lientä
80g possunkylkeä
Leikkaa vihannekset samankokoisiksi pieniksi paloiksi ja laita maustumaan pikkeliliemeen.
Paahda porsaankylkiviipaleita 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat rapeita.
Pilko rapeat porsaankylkiviipaleet pieniksi paloiksi. Valuta maustuneet vihannekset pikkeliliemestä ja sekoita ne porsaan palojen kanssa.
Lihaliemi
0,5 dl omenaviinietikkaa
2 rkl ruokokidesokeria
5 dl lihalientä
1/2 ruukku timjamia
8 oksaa oreganoa
1 punainen chili
4 tähtianista
pippuria
suolaa
Laita etikka ja sokeri kuumaan kattilaan. Anna porista hetken aikaan.
Lisää loput raaka-aineet kattilaan ja anna redusoitua. Mausta lopuksi suolalla.
Hanger steak
400 g hanger steakiä
2 rkl voita
3 oksaa timjamia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
Leikkaa liha syiden mukaisesti sopivan kokoisiksi annospaloiksi ja suolaa liha.
Paista lihan pinnat umpeen kuumalla pannulla voin, timjamin ja valkosipulinkynsien kanssa.
Nosta liha pois pannulta ja lisää pannulle tilkka lihalientä ja keitä kasaan.
Nosta liha uuniritilälle, valele kasaan keitetyllä lihaliemellä ja kypsennä 180-asteisessa uunissa, kunnes liha sisälämpötila on 52 astetta.
Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
Grillattu tomaatti
1 tomaatti
suolaa
2 tl ruokokidesokeria
Valmista grillattu tomaatti. Leikkaa tomaatista noin 3 cm paksuja siivuja. Mausta suolalla ja ruokokidesokerilla.
Paahda siivut kuumalla kuivalla pannulla molemmin puolin.
Koristeluun
Yrttejä
Kokoa annos. Koristele yrteillä.