MasterChef 2020-resepti: Danin Coq au vin

Paahdettua kananrintaa ja revittyä koipea, redusoitua punaviinikastiketta, etikoitua sipulia, karamellisoitua palsternakkapyreetä sekä pikkelöityä varsiselleriä ja luumua

 

Paahdettua kananrintaa ja revittyä koipea sekä redusoitua punaviinikastiketta

1 kana
suolaa
pippuria
voita
2 salottisipulia reiluina paloina
8 valkosipulinkynttä reiluina paloina
6 oksaa timjamia
5 dl kanalientä
3 oksaa salviaa hienonnettuna
1,5 dl punaviiniä
2 rkl omenaviinietikkaa

Leikkaa kanasta koivet ja rintafileet nahkoineen. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla.
Kuullota sipulit ja yrtit voissa kattilassa. Lisää kanaliemi ja koivet, ja keitä koivet ylikypsiksi. Revi koipiliha lopuksi kastikkeen joukkoon. Lisää myös salvia.

Siivilöi kasaan kiehunut kanaliemi. Laita toiseen kattilaan ruokokidesokeria ja karamellisoi hieman.

Lisää punaviini ja redusoitu kanaliemi. Viimeistele kastike nokareella voita ja mausta omenaviinietikalla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Paahda rintoihin kaunis väri pannulla nahkapuoli alaspäin. Kypsennä 180-asteisessa uunissa mehevän kypsiksi.

 
Pikkelöidyt varsisellerit ja luumukiekot

2 dl pikkelilientä
1 varsiselleri viipaleina
2 luumua viipaleina

Sekoita pikkeliliemi sellereihin ja luumuihin ja anna maustua hetken aikaa.

Palsternakkapyree

200 g voita
2 palsternakkaa kuutioina
100 g ruokokidesokeria
100 g kermaa
omenaviinietikkaa
suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää palsternakkakuutiot ja sokeri. Paahda kuutiot kypsiksi. Lisää  kerma ja surauta palsternakat blenderissä tai sauvasekoittimella pyreeksi. Mausta omenaviinietikalla ja suolalla.

Sipulikupit

kesäsipulinippu
1 rkl omenaviinietkkaa
suolaa

Keitä sipuleita 6 minuuttia. Jäähdytä ja irroita sipulista kuppeja. Valele etikalla ja suolalla ja täytä palsternakkapyreellä.

Kokoa annos.