Paahdettua kananrintaa ja revittyä koipea sekä redusoitua punaviinikastiketta
1 kana
suolaa
pippuria
voita
2 salottisipulia reiluina paloina
8 valkosipulinkynttä reiluina paloina
6 oksaa timjamia
5 dl kanalientä
3 oksaa salviaa hienonnettuna
1,5 dl punaviiniä
2 rkl omenaviinietikkaa
Leikkaa kanasta koivet ja rintafileet nahkoineen. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla.
Kuullota sipulit ja yrtit voissa kattilassa. Lisää kanaliemi ja koivet, ja keitä koivet ylikypsiksi. Revi koipiliha lopuksi kastikkeen joukkoon. Lisää myös salvia.
Siivilöi kasaan kiehunut kanaliemi. Laita toiseen kattilaan ruokokidesokeria ja karamellisoi hieman.
Lisää punaviini ja redusoitu kanaliemi. Viimeistele kastike nokareella voita ja mausta omenaviinietikalla sekä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Paahda rintoihin kaunis väri pannulla nahkapuoli alaspäin. Kypsennä 180-asteisessa uunissa mehevän kypsiksi.
Pikkelöidyt varsisellerit ja luumukiekot
2 dl pikkelilientä
1 varsiselleri viipaleina
2 luumua viipaleina
Sekoita pikkeliliemi sellereihin ja luumuihin ja anna maustua hetken aikaa.
Palsternakkapyree
200 g voita
2 palsternakkaa kuutioina
100 g ruokokidesokeria
100 g kermaa
omenaviinietikkaa
suolaa
Sulata voi kattilassa ja lisää palsternakkakuutiot ja sokeri. Paahda kuutiot kypsiksi. Lisää kerma ja surauta palsternakat blenderissä tai sauvasekoittimella pyreeksi. Mausta omenaviinietikalla ja suolalla.
Sipulikupit
kesäsipulinippu
1 rkl omenaviinietkkaa
suolaa
Keitä sipuleita 6 minuuttia. Jäähdytä ja irroita sipulista kuppeja. Valele etikalla ja suolalla ja täytä palsternakkapyreellä.
Kokoa annos.