MasterChef 2020 -resepti: Juhanin Grillattua naudan entrecoteta ja bernaisekastiketta

Juhani onnistui välttämään pudotuksen painetehtävässä turvautumalla herkulliseen klassikkoannokseen. Grillattu entrecote-pihvi bearnaisekastikkeen ja kasvisten kera keräsi kehuja ensisijaisesti maustaan, mutta myös selkeästä esillepanosta. Kapen kommentti annoksesta kuului näin: ”kun pihvi ja bearnaise on tikissä, ei pajon tarvi murehtia elämää”. 

Kokeile MasterChef-kilpailijan herkullista reseptiä!

 

Bernaisekastike

1 dl valkoviiniä
1 d valkoviinietikkaa
1 salottisipuli
1 ruukku rakuunaa
5 valkopippuria
2 keltuaista
250 g voita
suolaa

Aloita annoksen kokkaus bearnaisen liemestä. Laita kattilaan valkoviini, valkoviinietikka, salottisipuli, rakuuna ja valkopippurit. Keitä neste puoleen. Siivilöi valmis liemi ja jätä se odottamaan muiden komponenttien valmistumista.

Pihvit

2 naudan entrecote-pihviä
suolaa
pippuria
3 rkl voita
3 rkl öljyä

Mausta huoneenlämpöiset entrecote-pihvit suolalla ja pippurilla. Paista entrecote pihvit kuumalla pannulla voin ja öljyn kanssa. Kun lihan pinta on kunnolla ruskistunut, siirrä 180-asteiseen uuniin. Kun pihvien sisälämpö on saavuttanut 56 asteen, ota pihvit uunista, ja anna vetäytyä folion alla noin 20 minuuttia.

Vihreät vihannekset

1 paksoi
1 parsakaali
4 ruusukaalia
1 dl kanalientä
50 g voita
suolaa
pippuria

Pilko vihannekset haluttuun muotoon. Lämmitä kanaliemi ja voi pannulla. Lisää vihannekset joukkoon ja kypsennä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Viimeistele bearnaisekastike. Laita keltuaiset teflonkattilaan ja lisää liemi keltuaisten joukkoon. Kypsennä varovasti pienellä lämmöllä kokoajan sekoittaen.
Lisää sulatettu voi nauhana. Sekoita kokoajan ja jatka kunnes kastike alkaa muodostua. Mausta suolalla.

Kokoa annos.