MasterChef 2020 -resepti: Patrikin Naudan sisäfilepihviä, avokadokreemiä, taateli-sipulipyreetä, raparperisalsaa ja chilillä maustettua kanalientä

Avokadokreemi

2 avokadoa
1 limen mehu
suolaa

Valmista avokadokreemi. Kuori avokado ja poista kivi. Aja sauvasekoittimella sileäksi kreemiksi limemehun kanssa. Mausta suolalla.

Chilillä maustettu kanaliemi

1 l kanalientä
200 g voita
loraus omenaviinietikkaa
3 vihreää chiliä
2 dl öljyä
suolaa

Valmista chilillä maustettu kanaliemi. Laita kanaliemi kattilaan ja keitä kasaan, kunnes jäljellä on 3 dl lientä.

Sekoita joukkoon kuutioitu voi sauvasekoittimella. Mausta omenaviinietikalla.

Polta chilit kaasupolttimella mustiksi. Laita chilit ja öljy blenderiin ja surauta sekaisin. Siivilöi chiliöljy.

Viimeistele kanaliemi chiliöljyllä ja suolalla oman maun mukaan.

 

Raparperisalsa

1 varsi raparperia
2 varsiselleriä
1 kevätsipulinvarsi
1 limen mehu
1/2 ruukkua korianteria
1 rkl sokeria
loraus chiliöljyä
suolaa

Valmista raparperisalsa. Pilko kaikki raaka-aineet pieniksi paloiksi ja sekoita keskenään.

Anna maustua 15 - 20 minuuttia. Sekoita välillä.

                          

Taateli-sipulipyree

2 sipulia
2 rkl voita
1 kourallinen kuivattuja taateleita
loraus omenaviinietikkaa
suolaa

Valmista taateli-sipulipyree. Karamellisoi pilkottua sipulia voissa kattilassa.

Lisää joukkoon taatelit. Peitä sipulit ja taatelit vedellä niin, että ne peittyvät juuri ja juuri.

Hauduta pehmeiksi. Laita blenderiin ja sekoita hienoksi pyreeksi.

Mausta voilla ja suolalla.

Jos pyree tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä. Lisää lopuksi loraus omenaviinietikkaa.

Naudan sisäfileepihvit

2 naudan sisäfileepihviä
2 rkl voita
pippuria
suolaa

Paista pihvejä kuumalla pannulla voissa, kunnes lihan sisälämpötila on 50 astetta. Mausta suolalla. Anna vetäytyä 10 minuuttia folion alla.

 

Koristeluun

Yrttejä

Kokoa annos. Koristele yrteillä.