MasterChef 2020 -resepti: Mikin broileria, molea ja avocadoa meksikolaisittain

1 kokonainen broileri

Irrota broilerista reseptiä varten paistit, rintafileet ja toinen siipi. Paahda siipi.

Mole

1 tlk mustapapuja
5 dl kanalientä
40 g tummaa suklaata
20 g kaakaonibsejä
1/2 jalapeno
1/4 habanero
1/2 punainen chili
2 cm inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
 
Valmista mole. Laita pahdettu kanansippi ja kaikki muut molen raaka-aineet kattilaan ja keitä noin 45 minuuttia. Siivilöi ja mausta suolalla.

Guacamole

1 avokado
1 lime (kuoret raasteena ja mehu puristettuna)
1/2 ruukku korianteria
1/2 jalapeno
1 dl greippimehua
1 tl suolaa

Valmista guacamole. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja soseuta. Siivilöi ja mausta suolalla.

Salsa

1 kaktuksenlehti
1 papaija
1/4 keltainen chili
1/4 ruukku korianteria
1/2 passionhedelmä
suolaa
sokeria
 
Valmista salsa. Grillaa kaktus. Hienonna katuksenlehti, papaija, chili ja korianteri.  Koverra passionin sisältö kuoresta. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään.

Broilerin rintafileet

öljyä
suolaa

Paista broilerin rintafileitä kevyesti öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä 4 minuuttia. Mausta suolalla. Kypsennä rintafileet loppuun 180-asteisessa uunissa, ja anna vetäytyä folion alla noin 7 minuuttia.

Anticucho

1/2 papaija
1 oksa rosmariinia
suolaa
pippuria

Valmista anticucho. Pilko papaija ja broilerinpaistit isoiksi paloiksi. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Pujota vartaisiin. Grillaa niin että papaijissa ja paistissa on kaunis grillattu väri.

Kokoa annos.