MasterChef 2020-resepti: Juhanin Lime-kanakermaa, katkarapuminttusalaattia, sipulipyreetä ja paistettua tofua

Kanakerma

1 valkosipulinkynsi
2 salottisipulia
2 rkl öljyä
4 kanansiipeä
2 cm pala punaista chiliä
1/2 ruukkua korianteria
3 dl vettä
1 limen mehu
2 kaffirlimenlehtiä
suolaa
2 dl kermaa

Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi ronskeiksi paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kattilaan sipulit ja kanansiivet ja paahda hetki.  Lisää muut ainekset kermaa lukuunottamatta ja keitä noin 30 minuuttia. Siivilöi.

Lisää siivilöityyn liemeen kerma ja pilko kanansiipien liha kanakerman joukkoon. Kuumenna ennen tarjoilua.
 
Sipulipyre

3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 dl maitoa
suolaa
pippuria

Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynsi ja leikkaa ne ronskeiksi paloiksi. Keitä paloja maidossa kunnes sipulit ovat pehmenneet. Kaada seos blenderiin ja aja hienoksi pyreeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
Katkarapu-minttusalaatti

300 g kuorellisia katkarapuja
1/2 ruukkua minttua
1/2 limen mehu
suolaa

Kuori katkaravut ja hienonna minttu. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.
 
Paistettu tofu

200 g tofua
suolaa
2 rkl öljyä

Pilko tofu ja mausta se suolalla. Paista öljyssä kuumalla pannulla.

Kokoa annos.