Haluatko katsoa videon?
Hyväksy markkinointievästeet täällä.

Makulähettilään erikoinen työ

ILMIÖT - Tyylikkääseen univormuun pukeutunut henkilö ilahduttaa tuntemattomia ammatikseen.

Tavallinen helmikuinen päivä pääkaupunkiseudulla on hämärtymässä iltaan. Makulähettiläs suorittaa työtään. Pyytämättä ja yllättäen hän vierailee entuudestaan tuntemattoman perheen kotona. Pian hän poistuu paikalta. On selvää, että vierailun jälkeen kaikilla on parempi mieli.

Mitä tilanteessa tapahtui?

"Tavallinen perhe, tavallinen tarina. Ruokailuun tai ruoanlaittoon liittyy haasteita, jota osaan omalla ammattitaidollani ratkaista", kertoo Makulähettiläs.

Vierailu ei vienyt montaa minuuttia?

"Viivyin sisällä vain sen verran kuin on tarve. Suoritetaan esiintulo, avataan lyhyesti ratkaisun avaimet, tarjoillaan neuvoja tai maukasta ruokaa. Ja poistumisen hetkellä nautitaan kaikkialle leviävästä paremmasta mielestä. Siinä se."

Kuinka makulähettilääksi tullaan?

"Minä olen oppinut kaiken ihan perinteisen oppipojan roolissa isältäni. Olen saanut sillä tavalla olla huoleton, että ura ikään kuin valitsi minut, eikä itse tarvinnut etsiä sopivaa työtä tai tehtävää."

Onko teitä monta?

"Makulähettiläitä leimaa tietty salaperäisyys, joten vastaan vain, että en toki ole yksin. Arvostan myös asiakkaitteni yksityisyyttä, joten emme puhu heistäkään tässä."

Olet käyttänyt viime aikoina paljon Atrian tuotteita?

"Totta. Kotimaisella, laadukkaalla ja vastuullisesti tuotetulla ruoalla on helppo tuottaa parempaa mieltä kaikkiin ruokahetkiin. Minulle pöytään istuminen ja ruokailu ovat päivän tärkeimpiä tapahtumia ja niitä hyvän mielen syntysijoja. Koen että Atrian arvomaailma on lähellä omaani, joten heidän tuotteiden käyttö tulee luonnostaan."

Kauanko aiot jatkaa?

"Niin kauan kuin työtä on. Kun ihmisten ruokahetket ja ruuan valmistaminen käy kuin leikki, voin lopettaa. Omalla tavallani olen iloinen, että työtä on paljon, koska ihmisten ilahduttaminen on niin palkitsevaa."

Tutustu uutuuksiin