Täytetyt höyrysämpylät

Työaika Kokonaisaika 1 t 30 min
5 annosta

Ihanat höyrysämpylät hurmaavat vienolla makeudellaan ja mehevällä täytteellään. Jos nautit leipomisesta, niin suosittelemme, että leivot höyrysämpylät itse. Voit myös oikaista ja ostaa vain lämmitystä kaipaavat sämpylät kaupasta. Niin tai näin, takaamme että reseptin lopputuloksena on herkullisia täytettyjä höyrysämpylöitä.

Raaka-aineet

Sämpylät:

2 1/2 dl kookosmaitoa, maitoa tai vettä (tai kookosmaito-vesiseosta)

25 g hiivaa

1 rkl hunajaa

1/2 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl seesamiöljyä

4-5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 rkl seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

Täyte:

1 pkt Atria Minuuttisuikale Naudasta 300g

tai

1 pkt Atria Minuuttisuikale Kanafileestä 350g

tai

1 pkt Atria Viljaporsaan Filee Minuuttisuikale 350g

1 rkl öljyä

1 punainen chili viipaloituna

1-2 kpl valkosipulinkynsi murskattuna

1-2 tl raastettua inkivääriä

1 rkl soijakastiketta

1 rkl osterikastiketta (tai kalakastiketta)

1 rkl seesaminsiemeniä

1 rkl mangosalsaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

1/2 tl suolaa

1 rkl hienonnettua korianteria

1 rkl hienonnettua persiljaa

Lisäksi:

salaatinlehtiä

höyrysämpylöitä, mikäli et halua leipoa niitä itse

Valmistusohje

Sämpylät

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen ja lisää hunaja, etikka ja öljy.
  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.Lisää jauhoseosta taikinaan vähän kerrallaan, kunnes saat kimmoisan taikinan.
  3. Vaivaa taikinaa noin 10-15 minuuttia. Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi (reilun puoli tuntia).
  4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa se 10 osaan.
  5. Leikkaa leivinpaperista hieman pullia suurempia neliöitä ja nosta pullat papereiden päälle, ripottele pintaan seesamin- tai unikonsiemeniä. Siirrä sämpylät lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Sämpylöiden höyrytys

  1. Kuumenna bambukorin alle sopivassa kattilassa, kasarissa tai wokkipannussa parin sentin verran vettä kiehuvaksi.
  2. Asettele kohonneet sämpylät bambukoriin ja nosta korin kiehuvan kuuman veden päälle.
  3. Höyrytä sämpylöitä noin 15 minuuttia. Siirrä sämpylät sivuun. Höyrytellessäsi sämpylöitä ota Minuuttisuikaleet huoneenlämpöön, jotta ne ehtisivät temperoitua ennen kypsennystä noin puolen tunnin ajan.

VINKKI: Jos et omista bambukoria, voit höyryttää sämpylät myös metallisen höyrytysritilän tai siivilän päällä kattilassa.

Täytteet

  1. Kuumenna öljy ja paista Minuuttisuikaleita noin minuutin ajan.
  2. Lisää loput ainekset yrttejä lukuun ottamatta ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  3. Lisää yrtit ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita makusi mukaan.
  4. Halkaise sämpylät, ja täytä salaatilla ja lihatäytteellä.