Sikanan tila
Sikanan tila
Sikanan tila
Sikanan tila

Possutilat

Sikanan tila

Tietoa tilasta

  • Lihasikala
  • Omistajat: Jaakko Kortesmäki ja Markku Puska.
  • Vuonna 2006 perustettu osakeyhtiömuotoinen sikala.
  • Tilalla on paikkoja 3000 sialle. Sikoja ruokitaan liemiruokinnalla, johon puolet viljasta saadaan omilta viljelyksiltä. Puolet ostetaan lähialueen tiloilta.
  • Virikkeinä käytetään leluja sekä päivittäin jaettavia kuivikkeita ja sanomalehtiä.

 

Oikean tiedon puolesta

Sikanan tilan nuorilla isännillä on vauhtia. Agrologiopinnoissa tutustuneet Jaakko ja Markku pyörittävät Sikanan lisäksi omia tiloja, joilla tuotetaan sian- ja broilerinlihan lisäksi viljaa. Lapsiperhe-elämän ja tilanpidon lisäksi nuorilta miehiltä liikenee aikaa moottorikelkkailuun ja -pyöräilyyn.

”Kun tapahtumia on paljon, ei tavallista työpäivää ole vielä tullut vastaan”, sanoo Markku.

Nuoret yrittäjät kehittävät tilaa suunnitelmallisesti. Isäntäväki antaa mielellään nimensä ja kasvonsa hyvälle asialle, jotta suomalaisesta sianlihatuotannosta leviäisi oikea kuva kuluttajille.

”Suomalainen liha on vieläkin aliarvostettua. Sianliha on Suomessa oikeasti tuotettu maailman parhaissa olosuhteissa, oikealla lähiruualla, joka on tuotettu puhtaasti suomalaisessa pellossa. Suomalaisesta lihantuotannosta saa välillisesti ja välittömästi elantonsa myös lukematon joukko ruokaketjun muita osapuolia. Puhtaan suomalaisen, alkuperältään varman tuotteen mahdollisesti korkeampi hinta on kuluttajan helpompi hyväksyä, kun tuottajan nimi on tiedossa”, Jaakko toteaa.

Sikanan tilan löydät Instagramista.

Hae Atrian Tiloja