Tietoa tilasta
- Lihasikala.
- Omistajat: Petri ja Anne Kaskinen, kolme lasta
- Sukupolvenvaihdos tilalla on tehty vuonna 1989.
- Tilalla on paikkoja 1200 lihasialle.
- Virikkeinä käytetään kutterinlastuja, olkia ja leluja.
Alkuperä ja kasvuolosuhteet ovat todennettavissa
Petri ja Anne Kaskinen haluavat antaa kaupan hyllyssä olevalle lihapaketille kasvot.
”Kuluttaja voi näin ostopäätöstä tehdessään varmistua, että ostoskoriin päätyy laadukasta lähiruokaa, jonka alkuperä ja kasvuolosuhteet ovat todennettavissa”, sanoo Petri.
Pitkiskallion isäntä haluaa, että kuluttajat tietävät miten siat kasvatetaan. Eläimet saavat syödäkseen laadukasta rehua, juodakseen puhdasta vettä, ja sikojen hyvinvoinnista pidetään huolta.
”Ilmastointi ja sikasuihkut helpottavat oloja kesähelteillä. Jos esimerkiksi ruokintaan tai muiden toimintojen ohjauskeskuksiin tulee häiriö, saamme niistä hälytykset matkapuhelimeemme. Sairastuneet eläimet saavat toipumisrauhan omissa karsinoissaan”, kertoo Petri.
Jotta porsaat saisivat tasapuolisen alun taipaleelleen, tilalle saapuessa ne jaetaan sukupuolen ja koon mukaan ryhmiin.
Omasta hyvinvoinnistaan Petri ja Anne huolehtivat mm. liikkumalla. Pariskunnan yhteinen intohimo talvella on hiihtäminen. Petri myös suunnistaa kuntorasteilla ja Anne tekee käsitöitä ja toimii Marttayhdistyksessä.
Pitkiskallion tila on ollut Petrin suvulla 1900-luvun alusta alkaen. Petri on tilan neljäs isäntä. Sikoja tilalla on ollut vuodesta 1968 alkaen.