Lehtilän tila
Lehtilän tila
Lehtilän tila
Lehtilän tila

Possutilat

Lehtilän tila

Tietoa tilasta

  • Lehtilän tila sijaitsee Pöytyällä Varsinais-Suomessa.
  • Teemu Pyöli isännöi kotitilaansa yhdessä vaimonsa Piian kanssa.
  • Tilan historia  ulottuu vuoteen 1874, Teemu ja Piia ovat olleet vetovastuussa vuodesta 2007 lähtien.

Lehtilän tila on yhdistelmätila Pöytyällä Varsinais-Suomessa. Teemu Pyöli isännöi kotitilaansa yhdessä vaimonsa Piian kanssa. Historia ulottuu vuoteen 1874, Teemu ja Piia ovat olleet vetovastuussa vuodesta 2004 lähtien.

Tila oli aiemmin emakkorenkaan satelliittiyksikkö, eli emakot tiineytettiin toisessa sikalassa ja Teemu ja Piia hoitivat porsituksen ja porsaiden kasvatuksen välitysikään saakka. Maailman muuttuessa ja emakkorenkaan toiminnan loppuessa vuonna 2014 Lehtilän tilalla oltiin uuden edessä. Nopeasti päätettiin siirtyä yhdistelmäsikalaksi, eli tilalla syntyvät porsaat kasvatetaan nyt itse lihasioiksi.

Teemun vastuulla ovat lihasiat ja Piialla emakot ja välikasvatus. Viime vuosina Lehtilän tilalla on rakennettu paljon ja Teemu on ollut ahkerasti mukana rakennustöissä normaalien sikalatöiden lisäksi.

Lehtilän tilalla eletään varsin omavaraista elämää. Perheen elanto saadaan sikalasta, mutta lisäksi tilalla on kanoja, lehmiä, hevosia, koiria, kissoja, ankkoja ja hanhia. ”Lihan lisäksi maito ja munat saadaan omasta takaa, joten kovin usein ei kaupassa tarvitse käydä”, Piia kertoo hymyillen.

Eläinten hoidon lisäksi perheen pitää kiireisenä neljä lasta. Vilskettä riittää!

Lehtilän tilan löydät Facebookista ja Instagramista.

Hae Atrian Tiloja

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok