Kreulan tila
Kreulan tila
Kreulan tila
Kreulan tila

Possutilat

Kreulan tila

Tietoa tilasta

  • Tilan isäntäpari Tarja ja Jyrki Heilä ottivat tilan vastuulleen vuonna 1989.
  • Sianlihan tuotantoa 60-luvulta lähtien.
  • Eläinpaikkoja 900.

”Sika voi hyvin, kun karsinassa on rauhallista ja saparot ovat kippuralla”

Tarja ja Jyrki Heilän tilalla Vehmaalla on tuotettu sianlihaa 60-luvulta lähtien. Heidän vastuullaan tila on ollut vuodesta 1989. Jyrki on Kreulan tilan viides isäntä.

Eläinpaikkoja tilalla on 900. Kerralla tulee aina 450 porsasta tilan osittain omistamasta porsastuotantosikalasta.

Pariskunta on jakanut tilan työt niin, että Tarja vastaa arjen pyörittämisestä tilalla ja hoitaa kaikki tilan paperiasiat. Jyrkillä on päivätyö tilan ulkopuolella. Perheeseen kuuluvat myös tytär ja poika. Poika hoitaakin nyt ison osan tilan töistä, lisäksi apuna on osa-aikainen työntekijä.

Mistä tietää, että sika voi hyvin?

“Kun karsinassa on rauhallista ja saparot ovat kippuralla”, Jyrki toteaa ja muistuttaa vielä, että virikkeet ovat myös tärkeitä.

Siat kasvavat, kun tarjolla on hyvälaatuista ja maistuvaa rehua. Kreulan tilalla osa sikojen syömästä viljasta saadaan omilta pelloilta, muuten siat ruokitaan täysrehulla.

Vapaa-aikana liikunta on Tarjalle ja Jyrkille tärkeää. Ja jos ihan oikeasti haluaa arjesta irrota, niin he lähtevät lomalle ulkomaille tai pohjoiseen. Tärkein henkireikä on kuitenkin kesämökki, jossa käytännössä asutaan koko kesä ja tehdään töitä sieltä käsin.

Hae Atrian Tiloja