Liisamäen tila
Liisamäen tila
Liisamäen tila

Possutilat

Liisamäen tila

Tietoa tilasta

  • Jyrki Heilän, Jari Kaskisen ja Ville Talvitien yhdessä omistama lihasikala
  • Vuokralla vuodesta 1997, omaan omistukseen 2011
  • Tilalla 4600 eläinpaikkaa

"Kehittäminen ja kehittyminen viehättää"

Liisamäen tila on Jyrki Heilän, Jari Kaskisen ja Ville Talvitien yhteinen yritys. Jyrkillä ja Jarilla on kummallakin oma tila kotipaikkakunnallaan Vehmaalla, jossa he tuottavat sianlihaa ja harjoittavat viljanviljelyä. Kaksikko on tuntenut toisensa jo pitkään. 

Villen tila sijaitsee Lapualla, ja hän viljelee pelloillaan siemenviljaa.

”Vuonna 1996 käynnistimme neljän tilan yhteisen emakkosikala-hankkeen. Sikala toimii edelleen, ja yrityksessä on useita omistajia. Uskon maatilojen väliseen yhteistyöhön ja haluan vilpittömästi nähdä ja kehittää toimintoja eteenpäin”, Jyrki kertoo.

Kauhavalla sijaitsevan Liisamäen tilan Jyrki ja Jari vuokrasivat vuonna 1997, ja tila siirtyi heidän omistukseensa vuonna 2011. Ville tuli mukaan myöhemmin.

Liisamäen tila tarjoaa työtä 2,5 hengelle.

Jyrki kehuu varsin vuolaasti tuottajan nimen lisäämistä sianlihapakkaukseen. Hän oli puhunut asian puolesta jo vuosia aiemmin ennen kuin aloitti Atrian sopimustuottajana. 

”Lihan alkuperän kertominen on luonnottoman hyvä ja tärkeä asia tuoda myös tiskiin. Jos suomalainen sianlihantuotanto halutaan edes jollain tavalla säilyttää Suomessa, alkuperän kertominen edesauttaa toivottavasti myös tätä asiaa.”

Hae Atrian Tiloja