Honkalan tila
Honkalan tila
Honkalan tila
Honkalan tila

Possutilat

Honkalan tila

Tietoa tilasta

  • Tilan omistaa Pentti Honkala
  • Tilalla on kasvatettu porsaita vuodesta 2002
  • Tilalla kasvaa 1 500 porsasta

Yhdessä saadaan enemmän aikaan

Honkalan tilaa Seinäjoen Keski-Nurmossa isännöi Pentti Honkala. Tilalla on kasvatettu porsaita vuodesta 2002 lähtien.

Honkalan tilalla on todettu jo monta vuotta sitten, että yhdessä tekemällä pärjää paremmin. Pentin ja naapurin yhteinen koneyritys hoitaa peltotyöt, mikä antaa aikaa keskittyä sikojen hoitoon.  Porukalla omistetaan myös sikala – Manunkylän tila. ”Yhteistyö antaa lisää hartioita tekemiseen ja jokainen voi keskittyä omaan vahvuusalueeseensa”, Pentti toteaa yhteistyöstä. 

Honkalan tilalla on tärkeä rooli Atrian porsasketjussa. Tilalla on tehty monia erilaisia ruokintakokeita ja näitä tietoja on sitten hyödynnetty muilla tiloilla porsaiden ruokintaa suunniteltaessa. ”Kokeet ja suomalaisen sianlihantuotannon kehittäminen ovat tuoneet omaan työhön aivan uudenlaisen näkökulman. On kiinnostavaa nähdä, miten pienetkin muutokset voivat vaikuttaa sikojen kasvuun”, Pentti kertoo.

Atria-ketjussa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia elintarviketeollisuuden sivutuotteita, kuten tärkkelys-etanoliprosessissa syntyvää ohravalkuaisrehua porsaiden ruokinnassa (voit lukea aiheesta täältä). Uusien rehujen käyttöönotto vaatii kuitenkin aina ensin käytännön kokeilut ja näissä kokeiluissa on Honkalan tilalla tärkeä rooli.

Vapaa-ajalla Pentti viihtyy tyttären ja pojan urheiluharrastusten parissa kannustajana kentän reunalla.

Hae Atrian Tiloja